VIRIDIS PHARMA Kft.
Város: 3903. Bekecs
Utca: Béke út 15-17. 8903
Telefon: 06 47 368-165
Fax: 06 47 368-249
Mobil:
GPS:  -
Weblap:
E-mail: viridis@viridispharma.hu
Tevékenységi körök:
        *  Egészség - egyéb
        *  Kereskedelem - drogéria, vegyi áruk
        *  Kereskedelem - kis és nagyker
Bemutatkozás:

 A VIRIDIS PHARMA Kft. sikertörténete

 

 A 90-es évek elején a megváltozott jogi és gazdasági környezet hatására az észak-, kelet-magyarországi régióban, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen egy új gyógyszernagykereskedelmi cég jött létre Viridis Pharma Kft. néven.

A céget négy magánszemély alapította 1993. március 22-én, egymillió forint törzstőkével. A Kft. valós gyógyszernagykereskedelmi tevékenységét 1994. május 15-én kezdte meg az alapítók által megvásárolt régi, elhanyagolt állapotú ÁFÉSZ telep felújított részében, mintegy 360 négyzetméteren. A telephely földrajzi elhelyezkedését tekintve a régióban ideális helyen, a 37-es főút mentén található.

 

A hazai gyógyszergyárak felfigyeltek a Kft. gyógyszernagykereskedői tevékenységére, később a külföldi gyártók már keresték a kapcsolatot a céggel.

Egyre jobb vélemény alakult ki a Viridis Pharma Kft.-ről mind a beszállítók, mind a patikák részéről, hiszen a gyártók felé sikerült megőrizni a likviditást, s a kiszállítások is megbízhatóak voltak.

A forgalom folyamatosan nőtt, évente nagyjából megduplázódott. A gyárak örömmel vették a „kis gyógyszernagykereskedő” megjelenését a gyógyszerpiacon, hiszen ebből eredően a nagy mamut cégek egyeduralma megszűnt.

 

A Viridis Pharma Kft. a cég alapítását követő évben már felismerte azt a tényt, hogy a gyógyszerpiacon csak úgy tud jelen maradni, ha vevőkörét, valamint gyógyszerválasztékát bővíti. Ehhez pénzre, nagyobb tőkére volt szükség. Ezért a cég vezetése úgy döntött, hogy a bővítés érdekében saját üzletrészét felosztva gyógyszertárakat, gyógyszerészeket

von be a tulajdonosi körbe. Ettől kezdve gyakorlatilag folyamatosnak mondható a taglétszám növekedése, 1996-ban elérte a 36-ot.

 

1997-ben megkezdődött a hazai gyógyszernagykereskedelmi piac újrafelosztása. A piacon megjelentek a pénzügyi befektetők, és igyekeztek a kisebb nagykereskedők tevékenységét megakadályozni, illetve mérsékelni.

A Viridis Pharma Kft. vezetése ezt a tendenciát felismerve tárgyalásokat kezdeményezett a Medimpex Gyógyszernagykereskedelmi Rt-vel történő együttműködésre.

1998. januárjában – taggyűlési határozat értelmében – a Medimpex Gyógyszernagykereskedelmi Rt. 75,1%-ban meghatározó többségi tulajdont szerzett a Viridis Pharma Kft.-ben, de ezzel egyidőben újabb 32 gyógyszertár is tag lett. A változások eredményeként a Kft. törzstőkéje 82 MFt-ra növekedett. A két cég együttműködésének számos előnye volt, de az önállóság elvesztésének negatív hatásai is mutatkoztak.

 

Újabb fordulatot eredményezett a Viridis Pharma Kft. életében, amikor a Medimpex Rt. vezetése úgy döntött, hogy egyéb irányú fejlesztések miatt értékesíti a Kft-ben lévő üzletrészét. Vevőként jelentkezett a Hungaropharma Rt., de a tagpatikák, élve elővásárlási jogukkal, megvásárolták az eladandó üzletrészt 150%-os áron.

Ez a lépés azért is volt hihetetlen jelentőségű, mert a 100 MFt feletti összeget néhány nap alatt adták össze a patikák, mutatva ezzel az elszántságukat, összefogásukat.

 

Ennyi volt a múlt, de a jelen és a jövő, úgy tűnik, sokkal nehezebb lesz.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: