Hétszínvirág Bölcsöde és Családi napközi
Város: 4400. Nyíregyháza
Utca: Honvéd utca 2. 8632
Telefon: 06 42 461-389
Fax: 06 42 461-389
Mobil:
GPS: 47.951  - 21.7256
Weblap:
E-mail: hetszinvilag@chello.hu
Tevékenységi körök:
        *  Oktatás - óvodák
Bemutatkozás:

Nemcsak Nyíregyházán , hanem az egész országban egyedülálló kezdeményezés a Hétszínvirág magánbölcsőde. A betéti társaság formájában működő intézmény ügyvezetője Vágó Lászlóné , akinek az ötlet régóta dédelgetett álma volt. Ahhoz azonban , hogy idáig eljusson rögös utat kellet megtennie.

Pályáját védőnőként kezdte, Tiszadobról  járt el naponta vonattal Nyírtelekre , hogy a környező tanyákat ellássa. Évekig ingázott, de lánya születése után már nem tudta ezt a terhet vállalni , így Tiszadobon helyezkedett el. Eleinte ott is védőnősködött , majd a bölcsőde vezetője lett.

Nyíregyházára akkor kerültek be , amikor megpályázta , s elnyerte a Honvéd utcai bölcsőde vezetői státusát. Tizenkét évig vezette az állami bölcsődét ,míg aztán 1994 januárjában sor kerühetett a magánosításra. Férjével - aki munkavédelmi szakmérnök , de elvégzett egy adó és könyvelői tanfolyamot , a bt kültagja - kidolgozták , miként lehet a bölcsődét gazdaságosabban üzemeltetni úgy ,hogy a dolgozói létszámot meghagyhassák.

A szülők ragaszkodnak is a bölcsődéhez , sőt szeretnék , ha lenne folytatás , s ennek a cégnek a magánóvodájába vihetnék tovább a gyermekeiket.  (Kelet Magyarország - B.A 1995)

A változás 1998-ban történt , ez idő óta Kht formájában működik az intézmény . Ez a forma segíti a működést, lehetőséget adott a többféle nyitásra.

Az eltelt közel 10 év megerősítette bennünk azt a tényt , hogy meghatározó szerepet tölt be családunk életében a gyermekek napközbeni ellátása. A családtagok száma bővült , fiunk nősülésével felesége is közel tíz éve segíti rátermettségével az ügyvezetői teendőket és a gyermekek gondozását.

A magánbölcsőde , mint egyedülálló kezdeményezés országosan elismert , többek által követett példa lett. A jogszabályi környezet rendeződött , a szakma újtól való idegenkedése oldódott.

A szülők bizalma , ragaszkodása az ellátási formához töretlen ,sokrétű , a szülők igényeihez igazodó széles skálájú szolgáltatás biztosítására igényt tartanak.

 A Hétszínvirág magánbölcsőde munkájával kivívta a város lakosságának elismerését.

1998 -tól Családi napközit üzemeltetünk Sóstóhegyen ,így biztosítjuk a szülőknek egy legújabb ellátási formát , ami a megyében egyedülálló.

Célunk továbbra is ,hogy folyamatosan olyan személyi és tárgyi feltételeket biztosítsunk ,hogy az ellátott gyermekek fejlődése , fejlesztése a mai kor követelményeinek megfeleljenek.(2006)

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: