TGI Magyarország Kft.
Város: 1062. Budapest
Utca: Aradi u. 8-10. 3766
Telefon: 06 1 354-5151
Fax:
Mobil:
GPS: 47.5066  - 19.0628
Weblap:
E-mail:
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - üzleti partner
        *  Szolgáltatás - vállalkozás
Bemutatkozás:

A Target Group Index (TGI) Magyarország egy márkatulajdonosok, média- és reklámügynökségek valamint médiatulajdonosok számára fejlesztett kutatás.

A TGI elemzési lehetőségei:

     a fogyasztói célcsoportok mély és összetett leírása,

     rávilágít a meglévő márkák építésének és új márkák fejlesztésének lehetőségeire,

     támogatja a hatékonyabb marketing és kommunikációs stratégia kialakítását,

     szegmensek között keresztfogyasztási elemzésekkel megismerhetőek a célcsoportok komplex fogyasztói magatartása,

     Magyarország leghosszabb ideje folyamatosan elérhető fogyasztói életstílus szegmentációs eszközrendszere - trendelemzések készítése 1998-ig visszanyúlva,

     a nemzetközi adatbázisok együttes elemezése rávilágít a fontos európai és világtrendekre, Magyarország helyére a világ fogyasztási mintázatában.

A TGI Magyarország adatbázisa:

     jelentős részben harmonizált a világ másik 56 országának TGI adatbázisával

     független

     reprezentatív a 14-69 éves magyar lakosságra

     nagymintás - évi 16 000 fő

     magas minőségi sztenderd, rendszeres nemzetközi minőségi audit

     egyforrású adatbázis - minden kérdés – fogyasztás, életstílus, médiahasználat, tulajdonviszonyok, demográfiai – egy embertől van lekérdezve


 A TGI Magyarország egy folyamatos egyforrású, nagymintás fogyasztói, életstílus és médiahasználati kutatás. Magyarországon 1998 óta zajlik a vizsgálat. Az elmúlt években 116 000 fő fogyasztási adatai kerültek bele a magyar TGI adatbázisokba. Jelenleg évente több mint 600 000 ember tölti ki világszerte a TGI kérdőíveket.

TARGET GROUP INDEX

A TGI Magyarország mintája reprezentatív a 14-69 év közötti magyar lakosságra nem, életkor és település szerint. 1998-ban a TGI adatbázis 12,000 fős volt, 1999 óta 16,000 fős. A TGI adatbázis feltöltése havi kérdezéssel történik. A kérdezés módszere részben önkitöltős kérdőív, részben face-to-face interjú.

A TGI egy ún. egyforrású adatbázis, ami azt jelenti, hogy minden egyes kérdezettről tudni lehet azokat a tulajdonságait, szokásait, amiket általában külön kutatásokban vizsgálnak a kutatók.

A TGI adatbázisban minden kérdezettről a következőket lehet megtudni:

milyen termékeket/szolgáltatásokat használ (kb. 450 termékkategóriáról),

milyen márkákat vásárol (több mint 8000-es márkalista),

milyen a médiafogyasztása – milyen újságokat olvas, milyen rádiót hallgat, milyen TV-t néz, milyen műsorokat néz, milyen filmre ül be moziba, milyen honlapot látogat

milyen az attitűdjük – több mint 200 attitűd állítás

családdal, munkával, reklámmal, médiával, technikával, egészséggel, életstílussal kapcsolatos állítások, melyekkel való egyetértés mértékét ötfokú skálán mérjük

mik a demográfiai jellemzőik.

milyen életstílus csoportokba tartoznak – TG Fogyasztói Életstílus Szegmentáció

A TGI fontos eszköz minden termékekkel foglalkozó szakember számára.

A gyártói oldalon a termékmenedzserek a lehető legmélyebben beleáshatják magukat a termékeik fogyasztóinak a viselkedésébe, mindent megtudhatnak róluk – milyen az életstílusuk, hogyan vásárolnak, hogyan döntenek, milyen más termékeket, márkákat fogyasztanak, mi érdekli őket. Ezáltal könnyebb lesz a leghatékonyabb promóciós technika megtalálása – hiszen már tudjuk, hogy mi motiválja őket a termék/márka kiválasztásában, de könnyebb lesz a termékfejlesztés is, hiszen ismerjük az igényeit a fogyasztóinknak, megtalálhatjuk a versenytársaink gyenge pontjait, hiszen a konkurens márkák fogyasztóiról is mindent tudunk. Mindezekből látszik, hogy a TGI adatbázis nagyon hatékony segítője a marketing stratégia felépítésnek de akár a hatékonyságának az ellenőrzéséhez is.

A kreatív ügynökségek a termék alapú célcsoportok életstílusának, körülményeinek megismerésével egyre pontosabb, a termékek célcsoportjához leginkább illő üzenetek küldésével a kampányok hatékonyságát nagymértékben növelhetik. De akár új reklámozási felületek keresésében is segíthet a TGI, hiszen tudjuk, hogy az emberek mit csinálnak szabadidejükben, mi az, amire felfigyelnek.

A médiavásárló ügynökségek a TGI segítségével minden eddigi módszernél jobban meg tudják határozni a célcsoportokat, hiszen termékalapú célcsoportokat lehet képezni. A TGI használatával már nem csak az olyan célcsoport definíciókra lehet tervezni, hogy ABC státuszú 25-45 éves nő, hanem hogy legyenek ezek a nők pelenkavásárlók is, ha éppen egy pelenkakampányt tervez az ügynökség. Mivel a TGI jelentős média-adatbázist is tartalmaz, a tervezők elemezni tudják a különböző célcsoportok médiafogyasztási szokásait.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: