Hajtómű-, Gépelem és Alkatrészgyár
Város: 1116. Budapest
Utca: Fehérvári út 98. 2507
Telefon: 06 1 206-1484, 06 1 206-1497
Fax: 06 1 206-1484
Mobil:
GPS: 47.4621  - 19.0422
Weblap:
E-mail: szatmari-hajtomu@mail.datanet.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - műszer, alkatrészgyártás
        *  Ipar - szerszám, alkatrész
Bemutatkozás:

A vállalat elődjét 1909-ben alapították és különböző neveken (Fogaskerékgyár - Hajtómű és Felvonógyár - Hajtóművek és Festőberendezések Gyára) egészen 1993-ig folyamatosan működött. Ekkor került sok a gyár magánosítására, és azóta a Hajtómű-, Gépelem- és Alkatrészgyárnéven folytatja tevékenységét.

Ebben a munkában nagy szerepet játszik, hogy a magánosítás folyamán mind a géppark, mind pedig valamennyi műszaki dokumentáció egy kézben maradt és a gyárban korábban dolgozó szakemberek jó része is maradt.

Ennek közönhetően és utalva arra, hogy a gyár elődje évtizedeken keresztül monpol helyzetben volt a hazai piacon, gyakorlatilag bármely területén (bányászat, vegyipar, kohászat, olajipar, papíripar, gépgyártás, stb.) felhasznált hajtómű, illetve az alkatrészeinek gyártását el tudjuk végezni. Jó néhány korábbi KGST országban, valamint számos egyéb országban, ahol a Magyar Hajó és Darugyár különféle darukat értékesített, melyekhez a hatómüveket itt gyártották, lehetővé vált, hogy külön tervezési, felvételezési és egyéb munkák elvégzése nélkül bármilyen korbban itt gyártott hajtóműhöz rövid határidővel alkatrészek pótlását, újragyártását illetve kompakt hajtómüvek gyártását el tudjuk végezni.

Természetesen nem csak korábban itt gyártott termékek alkatrészeinek elkészítésére tudunk vállalkozni, hanem bármely olyan munkára is, amelynek elvégézére gépparkunk és műszaki szakmebergárdánk predesztinált. Készek vagyunk idegen rajdokumentáció alapján is munkák elvégzésére, sőt lehetőség van arra is, hogy bérmunka keretében hozott anyagból gyártsunk. Számos nyugat-európai országna készítunk ily módon alkatrészeket hazai öntödékkel kooperálva.

Tervezzük minőségbiztosítási rendszerünk további korszerűsítését, az ISO 9001 bevezetését.

Amennyiben rövid ismertetönk felkeltette érdeklődését, kérjük keressen bennünket, készséggel állunk rendelkezésre.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: