Nagyházi Galéria Aukciós Ház
Város: 1055. Budapest
Utca: Balaton u. 8. 9979
Telefon: 06 1 475-2090
Fax: 06 1 475-6005
Mobil:
GPS:  -
Weblap: www.nagyhazi.hu
E-mail: nag@nagyhazi.hu
Tevékenységi körök:
        *  Bútor, háztartás - régiség
Bemutatkozás:

A Nagyházi Galéria egyike a legrégebben működő magyarországi régiségkereskedéseknek és aukciósházaknak.

1984-ben nyitottuk meg régiségkereskedésünket a Járőr utcában, egy néhány tíz m2 -es helyiségben, amely a kilencvenes évek elejére már 200 m2 -es, többszintes galériává nőtte ki magát, lehetővé téve, hogy a régiségek és műtárgyak legszélesebb kínálatát mutathassuk be és forgalmazzuk.

A galéria életében mérföldkőnek számít 1994. április 14., az a csütörtöki nap, amelynek délutánján a hazai nagyközönség és a szakma előtt debütált a Nagyházi Galéria és Aukciósház a Balaton utca 8. szám alatti, csodálatosan tágas, új üzletében. Cégünk itt tartotta első árverését, mégpedig a londoni Sotheby's közreműködésével és segítségével. Az árverés vezetője Peter Batkin,a festményszekció vezetője, segítőtársa Soraya Stubenberg grófné, a Sotheby's budapesti irodájának igazgatója volt. A körülbelül 400 m2 -es aukciós terem zsúfolásig megtelt. Kezdeményezésünk követendő példának bizonyult, szinte gombamód szaporodtak el Budapesten az aukciós házak.

Galalériánk az első árverés óta hűséges maradt bevált üzleti stratégiájához. A műkereskedelem minden műfajával foglalkozunk, évente 10-12 önálló katalógussal bemutatott árverést tartunk az egyik legjobb magyar árverező, Soóky Marietta irányításával. Mindemellett tevékenységünk hagyatékok gondozására is kiterjed.
Korábbi gyakorlatunkon csak annyit változtattunk, hogy a hozzánk beérkező, évről évre mind nagyobb számú anyagból ma már műfajok szerinti bontásban rendezzük árveréseinket. Külön-külön festmény-szobor-grafika, műtárgy-bútor-szőnyeg, óra-ékszer-ezüst és népművészeti árveréseket tartunk.

Az aukciós anyagot bemutató színvonalas kiállításaink, katalógusaink és különféle nyomtatványaink, valamint az árveréseink iránt tapasztalható nagy, magyarországi és nemzetközi érdeklődés igazolja, hogy galériánk ma a magyar műtárgypiac egyik vezető és meghatározó szereplője. A Nagyházi Galéria sikerét szakembereink, művészettörténészek, műtárgybecsüsök és restaurátorok felkészültsége, hozzáértő, megbízható munkája szavatolja.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: