Gerbeaud Ház
Város: 1051. Budapest
Utca: Vörösmarty tér 7. 9978
Telefon: 06 1 429-9000
Fax: 06 1 429-9009
Mobil:
GPS:  -
Weblap: www.gerbeaud.hu
E-mail: gerbeaud@gerbeaud.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szórakozás, vendéglátás - cukrászdák
        *  Szórakozás, vendéglátás - éttermek
        *  Szórakozás, vendéglátás - kávézók, csokizók
Bemutatkozás:

KÁVÉHÁZ ÉS CUKRÁSZDA

A legendás "Gerbeaud" Budapest szívében, a Vörösmarty téren, méltán büszkélkedik azzal, hogy az elsők egyike Európa legrégibb, legnagyobb, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb cukrászdái és kávéházai között.
A cukrászdát 1858-ban Kugler Henrik alapította, a következő tulajdonos, Gerbeaud Emil a századfordulóra már világhírűvé tette. 1998-ra nagy műgonddal és szeretettel újjáépítve, megifjodva, de a régi patinás atmoszférát árasztva várja a régimódi cukrászdák szerelmeseit. A hangulatot a gazdag stukkódíszítés, a pompás csillárok, a márványlapos asztalok, a falak nemes fa- és brokát borítása egymással remek harmóniában teremti meg, így a nagy hagyományú kávéház atmoszférája egyszerre elegáns és otthonos.
A Gerbeaud legnépszerűbb különlegességei a Dobos- és az Eszterházy-torta, a Kugler mignon, vagy a Gerbeaud szelet mellett természetesen a könnyű, joghurtos- és gyümölcsös édességek is megtalálhatók a naponta mintegy százféle, süteménytől roskadozó, műemléki védettség alatt álló hűtővitrinek polcain. A szemnek is, szájnak is lenyűgöző kínálatot a bonbonsarok csak tovább fokozza: a kézműves bonbonok akár fadobozban, akár papír díszdobozban is kiváló ajándékok, amelyek mellé díszüveges házi lekvárokat és alkoholos gyümölcsöket ajánlunk. Nyáron a gazdag süteménykínálat kiegészül a Gerbeaud házi főzésű kézműves fagylaltjaival valamint a belőlük készített fagylaltkelyhekkel.
A Kávéház szalonjaiban egyszerre 330 vendég élvezheti a klasszikus cukrászdai hangulatot, kávé és sütemény mellett, újságot olvasva, társalogva, nézelődve, gondolatokba merülve. Melegebb időben a Gerbeaud teraszán további 300 vendég múlathatja az időt. Itt mindenki megfordul, aki Budapesten él, vagy idelátogat.

Szalonjainkban szívesen szolgáljuk fel csoportoknak ( minimum 10 fő ) kávéházi menüinket vagy rendezünk állófogadást. Igény, lehetőség és megbeszélés szerint az egyes szalonokat vagy akár a teljes kávéházat kizárólagosan is rendelkezésre tudjuk bocsátani.

ÉTTEREM

Az Gerbeaud Étterem a Gerbeaud Ház Harmincad utcai oldalán nyílik.
Kiváló konyha, figyelmes és több nyelven - angolul, németül - beszélő személyzet valamint a gondosan összeállított borválaszték jellemzi az éttermet. Az évszakonként megújuló étlapján megtalálhatóak mind a hazai mind a nemzetközi konyha remekművei valamint a Gerbeaud Ház konyhájának specialitásai. Minden délben kedvezményes áron kínálunk kettő- illetve három fogásos menüsort az üzleti ebédjükre éttermet keresők valamint a turisták számára. Az étterem üvegtető borítása igazán tágassá teszi a meghitt hangulatú 45 férőhelyes éttermet.
Fizetéskor elfogadjuk a főbb hitelkártyákat is. A T-Mobile Aranykártya, a HVG Klubkártya valamint a Budapest Kártya tulajdonosok éttermünkben kedvezmény igénybevételére jogosultak.

Asztalfoglalás a 429 9023-as vagy a 429-9000-es telefonszámon.

SÖRHÁZ

A Dorottya utca felől elérhető Gerbeaud Söröző-t a Gerbeaud-Ház 1998-ban felújított történelmi boltíves pincéjében nyitottuk meg.

Egyelőre még egy titkos tipp a Gerbeaud-sör, melyet a ház saját receptje alapján Pilsner módra főznek, s mely Budapesten a legfrissebb sör.

A Gerbeaud Söröző szívélyes, nem túl nehéz ételeket kínál a vendégeknek. A kínálat a sörkorcsolyától kezdve, a Gerbeaud házi hentesének specialitásain át, egészen a közkedvelt magyar pörkölt változatáig terjed, melyet itt agyagedényben kenyérhéjjal átsütve tálalnak.

A finom-rusztikusan berendezett helyiségek hangulatos környezete megfelelő fesztelen keretet nyújt a kapcsolatok ápolásához - legyen ez egy gyors üzleti ebéd, egy kellemes, nyugodt vacsora, vagy egy munkaidő végi sörözés.

A Gerbeaud Söröző kiválóan megfelel kirándulócsoportok fogadására, valamint céges rendezvények, illetve családi ünnepségek lebonyolítására. A különféle módon berendezett helyiségek által lehetőség van a 25 - 220 főig terjedő csoportok elhelyezésének egyéni kialakítására.

Asztalfoglalás a 429-9022-es vagy a 429-9000-es telefonszámon.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: