Étterem
A millenniumi Budapest egyik legszebb és legérdekesebb éke vitathatatlanul a földalatti volt, hiszen az öreg kontinensen elsőként létesült ilyesmi. A mi jó öreg földalatti vasutunk aztán hál' Isten átvészelte a huszadik század értékrombolását.
Amikor aztán az Andrássy út alatt rejtőző varázslatos állomásokat felújították, a váci utcai Pertu Station-be is jutott néhány dísz, öreg csempe, kandeláber, síndarab.A Pertu egyszerre idézi a magyar Millenniumi Földalatti és a párizsi világkiállítás szecessziós hangulatát, hordja magán a békebeli idők díszeit, formáit.
A földszinten, a Váci utcai forgatagra nyíló nyolcvanfős teraszról nyílik a vendégfogadó bár, afféle barátkozós bebúvó-hely. Lépcsőn juthatunk a pincébe, ahol a padlón vonuló sínek mentén földalatti állomás tárul elénk. Egyszerre elegáns és romantikus, de vidám és fiatalos a helység. A boltívek alatt eredetei bordó-fehér csempézet, fapadok, vas kandeláberek. A "station" egyik végében meleg hangulatú bárpult, a másik végében látványkonyha. A falakon díszletként századfordulót visszahozó festmények, a világ nagyvárosainak metrótérképei, a millenniumi földalatti korabeli pályázati tervei.
A gazdag étlapon nemzetközi konyha specilaitásai rendben felvonultattak, az előételektől a hal- és rákételeken, különleges főételeken keresztül a magyaros ételajánlatokig óriási a választék. A desszerteken kívül különböző sajttálakat is készítenek, ami már csak azért is fontos, mert a Pertunak saját sommelier-je és különleges minőségű magyar borválasztéka van. Fontos megjegyezni, hogy előzetes megbeszélés alapján megfelelő étel-, italválasztékkal, sommelier felvezetésével történő borvacsorák szervezését vállalják. A különterem adott, terembérlet nincs.