Akadémia Klub
Város: 1051. Budapest
Utca: Roosevelt tér 9. 9967
Telefon: 06 1 312-0626
Fax: 06 1 473-1634
Mobil:
GPS:  -
Weblap: www.akademiaklub.hu
E-mail: mta_klub@t-online.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szórakozás, vendéglátás - éttermek
        *  Szórakozás, vendéglátás - rendezvények, események
Bemutatkozás:

Az Akadémia Klub - berendezése, stílusa, hangulata alapján nevezzük Klubnak - a Magyar Tudományos Akadémia Roosevelt téri Székházának a Duna-parti szárnyában található.

Alapvető célja, hogy a hazai tudományos és gazdasági élet meghatározó vezetői, szakemberei egyedi, magas színvonalú környezetben találkozhassanak egymással. Ennek érdekében az Akadémia Székházának építészeti rekonstrukciójához kapcsolódva - Finta József tervei alapján - 1998-ban alakították ki Budapest talán legszebb éttermét, klubját és rendezvényhelyszínét. Az impozáns Székházban létrehozott patinás környezet, a "fehér abrosz" adta számos előny az Akadémia Klub rendezvények, találkozók, megbeszélések tökéletes helyszínévé teszi. Rendezvényeinken szenvedélyesen törekszünk a részletek tökéletes összhangjára. Az Akadémia Klub ekrü-arany színkombinációjú, selyem díszterítése, a Zsolnay barokk mintás porcelán étkészlete, valamint a 35 fős, válogatott szakemberekből álló személyzete konzervatív eleganciával, a hely szellemével összhangban a vendéglátást és a rendezvényszervezést is hangsúlyosan magas szakmai minőségűvé teszi. A HACCP rendszer előírásai és szigorú működési policy szerint üzemelő egységünk 2005 óta már házon kívül is, teljeskörű rendezvényszervezéssel is foglalkozik.

Étterem

Exkluzív, zártkörű éttermünk Budapest központjában a Lánchíd lábánál, a Magyar Tudományos Akadémia Székházának földszintjén, a budai várra néző gyönyörű panorámával várja kedves vendégeit.

Feladatunk, hogy kellemes hátteret biztosítsunk akadémikusok, vezetők, közéleti személyiségek találkozásaihoz, megbeszéléseihez. Az Akadémia Klub üzemeltetése során célunk nem kevesebb, mint megmutatni a magyar gasztronómiában és vendégszeretetben rejlő korlátlan lehetőségeket. Bízunk abban, hogy az alkotó maximalizmus és részletekben rejlő igényesség, mellyel Önt is vendégül látjuk, meggyőzik arról, hogy vannak még távlatok a vendéglátásban.

A klub munkáját pártoló tagok segítik. A klubot és az éttermet az Akadémia Klub Egyesület működteti. Az egyesület emellett asztaltársaságokat, gasztronómiai esteket, hangversenyeket és esetenként más kulturális programokat szervez.

Rendezvényszervezés
 
Legyen szó szűk körű üzleti megbeszélésről, vagy gondos szervezést igénylő, nagyszabású rendezvényről, az Akadémia Klub minden adottságával a tökéletes helyszín.

Az Akadémia Klub saját konyhával és rendezvényhelyszínekkel rendelkező önálló egység, melynek négy helyiségéből kettő étteremként működik, (Középső étterem, Sarokterem) emellett a Zeneterem és a Könyvtárterem kiváló rendezvényhelyszín is. Mind a négy terem panorámája egyedülálló, esténként a kivilágított Lánchíd, a Budai Vár, a Mátyás templom és a Duna csodálható az ablakokból.

Miért javasoljuk Önnek az Akadémia Klubot rendezvénye helyszínéül?

Mert vendégeit csodálatos panorámával fogadhatja - éttermünkből gyönyörű kilátás nyílik a Lánchídra, a Budai várra és a Dunára

Mert egyedülálló exkluzivitása miatt rendszeresen itt adnak fogadásokat a magyar tudományos és gazdasági élet vezető,

Mert gépkocsival érkező vendégeit közvetlenül az Akadémia előtt könnyű parkolási lehetőség várja a közparkolóban

Mert mint az Akadémián belül működő étterem, hatékonyan és versenyképes árakon szervezzük fogadását

Szolgáltatási palettánkat úgy alakítottuk ki, hogy minden igénynek eleget tegyünk, legyen az akár hivatalos, akár kötetlenebb hangulatú esemény: üzleti ebédek és vacsorák, konferenciák, álló- és ültetett fogadások, koktél partik, bankettek, ünnepi alkalmakra díszebédek és díszvacsorák.

Készséggel állunk rendelkezésére a rendezvényhez szükséges megfelelő terem kiválasztásában, az alkalomhoz kapcsolódó, magas színvonalú vendéglátás megszervezésében, esetleges nemzetközi eseménykor az információs pult kialakításával, valamint többnyelven beszélő személyzet, tolmácsok és hostessek biztosításával.

Catering
 
Az Akadémia Klub  exkluzív rendezvények komplett lebonyolítását nemcsak a Székházban, hanem külső helyszíneken is vállal. Ez nem csak azt jelenti, hogy Ön a tervezett magas színvonalú, elegáns esemény megszervezését tapasztalt munkatársainkra bízhatja, hanem arra is lehetőség van, hogy a Klub kiváló konyhája "kitelepüljön", így biztosítva a kitűnő vendéglátást. Hitvallásunk a vendéglátásról nem helyfüggő. Hisszük, hogy az a jó rendezvény, amely a vendég minden érzékszervét kényezteti, s így nyújt tökéletes élményt. Biztos lehet abban, hogy "házon kívül" is magas színvonalú, elegáns, emlékezetes eseményeket szervezünk Önnek és vendégeinek Budapest legszínvonalasabb helyszínen is.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: