Tropicarium-Oceanárium Kft.
Város: 1222. Budapest
Utca: Nagytétényi út 37-43. 9889
Telefon: 06 1 424-3053
Fax: 06 1 424-3054
Mobil:
GPS: 47.4134  - 19.0363
Weblap: www.tropicarium.hu
E-mail:
Tevékenységi körök:
        *  Állat, növény - egyéb
        *  Szórakozás, vendéglátás - múzeumok
        *  Szórakozás, vendéglátás - rendezvények, események
Bemutatkozás:

A Tropicarium ötlete egy Svédországban élő magyar üzletember, Farkasdi Károly nevéhez fűződik. Ő és családja hozta létre 1990-ben Kolmardenben, 2000-ben Budapesten az első ilyen jellegű intézményt, ők fejlesztették ki és valósították meg azt az egyedülálló tartalmat, melyet a Tropicarium képvisel. A kiállítás ötvözi magában a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok és a tengerek, óceánok mélyében lakó állatok-növények életének bemutatását. Mindezen állatok köré az eredetihez teljesen hasonló környezetet varázsoltak, hogy mind az állatok, mind az őket megcsodálni vágyó látogatók jól érezzék magukat.

1999 szeptemberétől, 8 hónapig zajlott az intenzív építő munka, hogy Budapest peremén, a Campona Bevásárlóközpont impozáns épületében 2000. május 26.-án megnyithassa kapuit Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, a közel 3000 m2-en elterülő a Tropicarium Óceanárium. Ez idő alatt több száz tonna betont, vasat építettek be és elhelyezték a zavartalan működést biztosító, speciális csúcstechnológiával rendelkező szűrő- és tisztítóberendezéseket, és számítógép rendszereket is. A belső dekoráció legnagyobb részét saját kezűleg készítették és helyezték el a Tropicariumban dolgozó szakemberek.

A Tropicarium falai között több száz fajta állat és burjánzó növény kapott helyett. Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg -többek között- a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó halak, amelyek származási helyüket tekintve a világ minden tengerét képviselik a magyar látogatók előtt.

Szeretnénk, ha visszatérő látogatóink mindig találnának valami újdonságot, ezért folyamatosan bővítjük, változtatjuk az állatállományt, egy-két újabb akváriummal, terráriummal bővítjük a kiállítást. Folyamatosan dolgozunk az információs rendszer még jobb áttekinthetőségéért és igyekszünk az interaktív kommunikációs kapcsolatot széles körben megvalósítani.

Fő célunk a természet szeretetére, megbecsülésére és a szabadidő hasznos eltöltésére való nevelés. Törekvésünk, hogy minden ember megérezze, milyen értékek léteznek földünkön és mennyire fontos, hogy ne tegyünk kárt bennük.

A világ egyre több pontján ismerik föl az emberek, hogy a fölgyorsult élettempó és az ipari és információs társadalom kiszakította a ma emberét eredeti természetes közegéből. Egyre nagyobb az igény főleg a városi emberekben, hogy újra élesszék kapcsolatukat a természetes élővilággal. Az emberek számára valóságos örömforrás az állat- és növényvilág újra fölfedezése. Tropicariumunk megálmodóit az a szándék vezette, hogy bemutassák Önöknek Földünk élővilágának néhány csodáját abban a reményben, hogy szolgálatot tesznek a természet értékeinek védelmében…

Biztosak vagyunk abban, hogy mindannyiunk együttes erőfeszítése hozzájárul kék bolygónk szépségének megőrzéséhez.

Bízunk benne, hogy felejthetetlen élményben lesz részük kiállításunk megtekintésekor.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: