Kaposvári Nyomda kft.
Város: 7400. Kaposvár
Utca: Fő u. 101. 9737
Telefon: 06 82 311-966
Fax: 06 82 321-157
Mobil:
GPS: 46.3574  - 17.8037
Weblap: www.kaposvarinyomda.hu
E-mail: kozpont@kaposvarinyomda.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - papírgyártás, nyomdaipar
Bemutatkozás:

Perger Sándor több mint 170 esztendeje teremtette meg e mesterség alapjait Kaposváron. Cégünk közvetlen jogelődje a Somogy Megyei Nyomdaipari Vállalat 1949-ben, a korábbi magánnyomdák államosítása és összevonása során alakult. A Kaposvári Nyomda Kft. 1991-ben kezdte meg működését és az 1996. évben sikeres privatizációs pályázat során vásárolta meg a Somogy Megyei Nyomdaipari Vállalatot.
 
A két társaság 1997. január 1-jei egyesülését követően a jogutód Kaposvári Nyomda Kft. ezután is a megyei nyomdászszakma reprezentánsa maradt. A Kaposvári Nyomda Kft. jegyzett tőkéjének döntő többsége a társaság menedzsmentjének és dolgozóinak, kisebb részben üzleti partnerei tulajdonában van. Így a Kaposvári Nyomda Kft. a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb magánkézben lévő nyomdaipari vállalkozása.

A komplex nyomdaipari technológia lehetőséget nyújt a kéziratleadástól a késztermék kiszállításáig minden igény kielégítésére. Korszerű gépeinkkel, a folyamatok pontos megszervezésével és a minőségmegtartó intézkedésekkel törekszünk a stabil, jó minőségű nyomtatványok előállítására.

A ragasztókötött könyvek mellett keménytáblás könyvek teljes kivitelezését is vállalni tudjuk. A szakmailag jól felkészült és továbbképzésekben részt vevő munkatársak stabil alapot nyújtanak a munkavégzés során. A vállalkozás ISO 9001: 2001 szabvány szerinti tanúsítással rendelkezik. Kiemelkedő színvonalú szolgáltatással kívánjuk az Önök elképzeléseit megvalósítani.

KERESKEDELEM

A megrendelőinkkel kereskedelmi ügyintézőnk napi kapcsolattartása lehetővé teszi az anyagok gyors átküldését, valamint a korrektúrafordulók lebonyolítását háztól házig. A nyomdai információs rendszer lehetővé teszi a felvitt adatok alapján a munkák előkészítését, nyilvántartását, pontos visszakeresését. Szakembereink a számítógépes hálózaton keresztül kapják a kalkulációs adatokat a kereskedelemtől, majd a munkák gondos átnézése és feldolgozása után továbbítják partnereinknek és a formakészítő üzemnek.

ÍVES OFSZETNYOMTATÁS

Az íves gépterem a ROLAND nyomdagépcsalád berendezéseivel van felszerelve. Az egy-, és ötszínnyomó B/2 méretű gépeink lehetőséget nyújtanak különböző színvariációk gazdaságos kigyártására.
A nyomógép vezérlő- és szabályozórendszere a teljes automatizálás mellett a munkák adatainak tárolására is alkalmas. RCI rendszerű festékezés, regiszter távvezérlés, automata lemezfelrakás, gumi- és hengermosó egység a kis példányszámokra való gyors átállást teszi lehetővé.
KÖTÉSZET

A nyomdatermék a végső formáját a kikészítés során nyeri el. Kötészeti berendezéseink széles termékskála feldolgozására alkalmas gépekből állnak. Kötészetünk maximális kapacitása havi negyedmillió könyv és negyedmillió drótfűzött termék.

Fő termékcsoportunk a puhatáblás könyvek készítése a Wohlenberg (összehordó, ragasztókötő, vágó) gépen történik. A ragasztásra kerülő ívek Heidelberg, Multi Effekt és FSA hajtogatógépekről ill. a rotációs gépekről érkeznek. Ezenkívül megoldott a cérnafűzött könyvek kötése és sapkázása is.

Keménytáblás könyvek íveinek fűzését Polygraph 381 automata felrakóval felszerelt cérnafűző gépeken végezzük.A táblákat BD 15 táblakészítő gépen állítjuk elő. A STAHL VBF BL 100 típusú könyvbeakasztó gépsorral egyenes és gömbölyű hátú könyvek beakasztását, préselését, nyílás beégetését végezzük el. Ezzel a gépsorral megoldottuk, hogy a megrendelőink által diktált növekvő keménytáblás könyvigényt is megfelelő határidővel tudjuk vállalni.

A folyóiratok, füzetek irkafűzése a 6 állomással rendelkező Müller Martini Presto fűzőgépen történik.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: