Budavári Autokárpit
Város: 7400. Kaposvár
Utca: Győr u. 8. 9696
Telefon: 06 82 312-484
Fax:
Mobil:
GPS: 46.3742  - 17.7857
Weblap: www.budavari.hu
E-mail: budavarizsolt@t-online.hu
Tevékenységi körök:
        *  Jármű - autóápolás
Bemutatkozás:

30 éves tapasztalattal vállalunk autó- és jármûkárpitozást. Céginformáció, újságcikk az Autó-Motorból.

Egyéb szolgáltatásaink:

multimédia kiépítés
riasztók beszerelése
UV gravír
autófóliázás
autóelektronika

Bõrkárpitozás, bõrkormány:
A bõrkormány lehet 1 ,2,3-vagy négy osztású, attól függ sportos vagy elegáns legyen. Készülhet több színbõl ,sõt az Olasz autóknál elõforduló hosszirányú osztást is elkészítem. Mûanyag kormányra is készíthetõ bõrbevonat.Példa erre a képen látható Ford Galaxi kormány. A varrás készülhet négy féle öltéssel akár színes cérnával is.Az ülések bõrözésénél lehetõség van díszítésre az egyediség eléréséhez.Ezek többnyire varrási módok,itt is a szines cérna lehet az egyéniség jele.Az ajtókárpitra, mûszerfalra készített bõrkárpit a bõrrel azonos színû cérnát kap álltalában.A bõrbevonatú üléseknél érdemes ülésfütést is beépíteni,a téli kényelmes autózás érdekében.

Kartámaszok:
Három fajta könyöktámaszt tudunk beépíteni személy és teherautóba. A támlábaépíthetõ minden típushoz megfelel.Állítható a dölésszöge,az egyéni,pontos beállítás érdekében.A másik kettõ típusú könyöktámasz a praktikusabb, felhajtható tárolórekesszel. Az egyik az ülés sínezetéhez van rögzítve,ennek felsõ fele szövet borítású. Fekete, sötétszürke,vagy világosszürke színekben szállítják.Külön kérésre más anyagból is elkészítjük kárpitozását.A másik a középkonzolra ráépítve ,valamivel a kézifékkar mögött-fölött helyezkedik el.Ez a típus mûbõrborítású,amely nem cserélhetõ más anyaggal. Mindkettõ típusspecifikus felépítmény ,azaz minden típushoz külön könyöklõ rendelhetõ.
 

Motorülések: 
Az egyszerû robogóüléstõl, a különleges domború díszvarással készített chopper ülésig, minden típusú motorülést javítok, készítek ,felújítok. Több mint harminc fajta mûbõrbõl választhat ,akár neonzöld színben is.Ülések feliratozásával együtt.
 

Kabriótetõk, tetõ- és ajtókárpit: 
Két fajta tetõkárpít az álltalános. A kemény lemezes és a fügesztett tetõkárpit. Az utóbbi inkább a régebbi autókon található,az elõbbi manapság az általánosabb.A függesztett csaknem minden anyagból elkészíthetõ. A modern, kemény tetõkárpíthoz speciális tetõkárpít szövet készül, ami rugalmas ,így alkalmas erre a feladatra.Ezért szerezzük be ezt az autókárpitanyagot is , hogy a kész, javított tetõkárpit megfelelõ ,és tartós burkolat legyen. Az ajtókárpit kárpitozására kétfajta igény van. Az egyik a javítás ,a másik a teljes áthúzás. A javítás egy szükséghelyzet, ami költségesebb mint ha egy bontott alkatrészt szerezne be a tulaj.Kárpítoztatni csak akkor érdemes, ha nem tud beszerezni bontott kárpítot vagy egyéni igény van rá.A legigényesebb a bõrborítású ajtókárpit.
 

Ülésjavítás ,szövetkárpit:
Az ülések kárpitját és párnázatát is lehet javítani.Egy varráson belüli szövetelemet akár külön is lehet cserélni.Nálunk sok gyári autókárpit megtalálható ,de ha a kívánt anyag mégsem megfelelõ akkor álltalában a hátsó könyöklõbõl,vagy a hátsó ülés közepébõl nyerhetõ anyag az elsõ ülés pótlására.A szivacspárna javítását hasonló keménységû szivaccsal helyettesítem. Ragasztás után lecsiszolom az eredeti formára. Teljes üléskárpitozást is készítek ,szövet illetve mûbõr kombinálásával. 

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: