Agrianna
Város: 3300. Eger
Utca: Pirittyó u. 46. 9615
Telefon:
Fax: 06 36 322-219
Mobil: 06 20 981-7022
GPS:  -
Weblap: www.agrianna.hu
E-mail: agrianna@agrianna.hu
Tevékenységi körök:
        *  Kereskedelem - ékszer
Bemutatkozás:

A borostyán, ez a különleges anyag, évezredek óta nagy becsben áll. A régészek már a kőkorszaki leletek között is találtak borostyánból készült szobrocskákat, ékszereket, amuletteket. S bár a borostyán-relikviák egész kollekciói megtalálhatók világszerte, érdemes tudni, hogy eredeti származási helyük csaknem teljesen a Balti-tenger medencéjének régiójára korlátozódik. Nem véletlen tehát, hogy a borostyán fontos szerepet játszik a Balti-tenger déli partjának területén, és a városok történelmében. Gedania és Königsberg (mai neveiken: Gdansk és Kaliningrad) ma is a borostyán megmunkálására épülő kézműves ipar központjai. Ennek a különleges anyagnak a feldolgozási technikái újra és újra megváltoztak az évszázadok során, a történelem viharos korszakaiban a népi iparművészet őrizte a tradíciókat.

A borostyán tehát napjainkig megőrizte ősi varázsát. Ezt bizonyítja a kreatív lengyel művészek által készített ékszerek, dísztárgyak népszerűsége is. A kő természetes szépsége, egy darabon belül a többszínű megjelenés, és a kézművesipar elhivatottsága a magas minőség iránt mind ahhoz járulnak hozzá, hogy a borostyánból készült különlegességek ma is kedveltek szerte a világon. Készítőik arra törekednek, hogy megőrizzék a kövek természetes alakját, és ezüst diszkrét hozzáadásával kiemeljék sejtelmes báját.

Cégünk kizárólag olyan ékszerek importálásával, és forgalmazásával fogalakozik, melyeket a Balti-tengerből származó valódi, természetes borostyánkő díszít. Olyan kézműves szakemberek készítették, akik nemzedékek óta foglalkoznak ennek a fosszíliának a megmunkálásával.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: