Geofor Föld és Bányamérési Kft.
Város: 3100. Salgótarján
Utca: Mártírok útja 4. 9302
Telefon: 06 32 520-200, 06 32 410-488
Fax: 06 32 520-210
Mobil:
GPS: 48.1103  - 19.8095
Weblap: www.geofor.hu
E-mail: geofor@geofor.hu
Tevékenységi körök:
        *  Föld, kert, telek - földmérés
Bemutatkozás:

A GEOFOR FÖLD- és BÁNYAMÉRÉSI Kft. jogelõdje „Nógrádi Szénbányák Földmérõ Iroda” néven 1969-ben alakult, a szénbányászat válsága miatt felszabadult mûszaki létszám lekötésére.

Elsõsorban a szénhidrogén bányászat és más nehézipari beruházások területén végeztünk tervezési, megvalósulási és birtokjogi tevékenységet. E területen rövid idõ alatt jelentõs vállalkozássá fejlõdtünk. A munkák volumenére jellemzõ, hogy mi végeztük a magyarországi szénhidrogén szállítóvezetékek 95%-ának geodéziai bemérését, távvezetéki- és szolgalmi jogi térképeinek szerkesztését, elláttuk a kiskunhalasi és a zalai kõolaj- és földgázmezõk bányamérõ szolgálatát.

A cég 1989-ben került magántulajdonba. A tulajdonváltás szerencsére nem jelentett törést a Kft. életében, hanem elõremutató változásokat hozott. A munkatársak megmaradtak, megõrizték szellemiségüket, tapasztalataikat és a megbízókkal kialakított jó emberi és szakmai kapcsolataikat.
 Többek között ennek, valamint a céltudatos vezetésnek köszönhetõ, hogy az iroda továbbra is meghatározó a szénhidrogén-ipari geodézia területén, hiszen jelenleg is mi készítjük a szállítóvezetékek Nyomvonal Információs Rendszer szerinti térképfelújításait, a vezetékek szolgalmi jogi alrendszerének feltöltését, valamint részt veszünk a Magyarországon szénhidrogént kutató külföldi bányavállalkozók bányatérképeinek elkészítésében, hatósági engedélyezési eljárásokban.

A 90’-es évek közepétõl a Kft. tevékenysége kibõvült az állami alapmunkákban történõ részvétellel. Ezen belül legjelentõsebb feladatunk a Nemzeti Kataszteri Program keretében a digitális állami földmérési alaptérképek elõállítása, valamint végzünk számos sajátos célú földmérési és térképészeti munkát, beleértve a szolgalmi jog, használati jog és vezetékjog alapítást, vagy a közmûvek térképezésével, nyilvántartásával kapcsolatos geodéziai tevékenységet.

A Kft jelenlegi vezetési felépítése egyszintû, az ügyvezetõ és a fõmérnök direkt módon vagy a témafelelõsökön keresztül szervezi, irányítja a munkát. Társaságunk létszáma jelenleg 62 fõ, melynek iskolai végzettség szerinti megoszlása a következõ: 20 fõ felsõfokú végzettségû, ebbõl 8 fõ szakirányú felsõfokú végzettségû (földmérõ mérnök, kataszteri szakmérnök), illetve 4 fõ hites bányamérõ jogosultsággal, valamint 8 fõ ingatlanrendezõ földmérõ minõsítéssel rendelkezik.Ezen kívül felsõfokú végzettségû munkatársaink építõmérnök, agrármérnök, környezetmérnök, településmérnök, valamint térinformatikai szakmérnök, bányamérnök, környezetvédelmi szakmérnök, közgazdász, gazdasági mérnök, jogi mérnök,  fõiskolai mûszaki menedzser minõsítéssel rendelkeznek. Továbbá 12 szaktechnikust, 18 térinformatikus- földmérõ szaktechnikust és 10 mûszaki középfokú végzettségû munkatársat foglalkoztatunk. Irodánk mindig törekedett arra, hogy magas színvonalú szakmai és technikai hátteret biztosítson.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: