Hexa Kft.
Város: 1139. Budapest
Utca: Országbíró u.2 9239
Telefon: 06 1 277-7903
Fax: 06 1 277-7903
Mobil: 06 20 934-1253
GPS: 47.5327  - 19.0743
Weblap: www.hexakft.hu
E-mail: k-hexa@chello.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - fémmegmunkálás
        *  Ipar - szerszámkészítés
        *  Szolgáltatás - javítás, szervíz
Bemutatkozás:

A HEXA Szerszámgépipari és Kereskedelmi Kft. 1992-ben alakult, két magánszemély tulajdonában álló mikrovállalkozás. A vállalkozás saját tulajdonú kb. 300 m2-es, daruzott műhelyépületben végzi a munkáját. A vállalkozás tevékenységi köre különféle szerszámgépek alkatrészeinek gyártása, szerszámgépek javítása, felújítása, általános és speciális rendeltetésű gépek gyártása valamint alkatrészek forgácsolása.

A tevékenység végzéséhez rendelkezünk:

• Fémmegmunkáló szerszámgépekkel, hegesztő berendezésekkel
• Különféle gépi-, és kéziszerszámokkal
• Különféle mérő és ellenőrző eszközökkel, készülékekkel

Vállalkozásunk döntő mértékben a nagy méretű ipari termelőüzemek megrendeléseit teljesíti.
Megrendelőink között található pl. Alcoa-Köfém Kft., Motim Rt., Ferrobeton Rt., Ganz Acélszerkezet Rt.

Ezen kívül munkát végzünk szolgáltató cégeknek pl. Fővárosi Közterület-fenntartó Rt., Fővárosi Csatornázási Művek Rt. és kisebb termelőüzemeknek pl. Polgforg Kft., Kerox Multipolár II. Kft. Stb.

A gyártáshoz felhasznált alapanyagok beszerzése a Ferroglobos Rt.-től és a Metalloglobus Rt.-től történik, a csapágyakat az Első Pesti Paulus Rt.-től vásároljuk, az elektromos anyagokat a Duovill Kft.-től, a hidraulika alkatrészeket a Bosch Kft.-től a pneumatikus alkatrészeket az Innofluid Kft.-től vásároljuk. A gyártáshoz szükséges bérmunkák közül a hőkezelést a Csepeli Szerszámgyártó Kft.-nél, a köszörüléseket a Budapesti Szerszámgépgyár Rt.-nél végeztetjük.

Referenciaként megemlítjük az Alcoa-Köfém Kft. Megrendelése alapján készített végvágó olló gyártását. A megrendelő ajánlatkérésében leírta az igényelt eszköztől elvárt technikai paramétereket, valamint megismerhettük azt a gépi berendezést, amire a végvágó olló felszerelésre kerül. A végvágó olló egy olyan célgép, amellyel a dobra felcsévélt hengerelt alumínium lemezeket a kívánt hosszúság elérésekor levágják. A maximális lemezszélesség 1500 mm, a maximális lemezvastagság 4 mm.
Egy másik célgép, amelyet a Hungaro Insteel Kft. részére készítettünk hasított acélszalag tekercsekből gyárt alakos rácsos tartót, melyet az építőiparban használnak könnyűszerkezetek gyártásakor. Gyártottunk hegesztett acélszerkezetet, melyet a Paksi Atomerőműben használnak a földrengéstani vizsgálatok során. Termékeink közé tartoznak a különféle gyártású szerszámgépek alkatrészei, melyeket a megrendelő által biztosított rajzok vagy minta alapján tudunk legyártani.

A HEXA Kft. alapvető megrendelői köre az ipari nagyvállalatok, melyek mindegyike rendelkezik minőségbiztosítási rendszerrel és ennek meglétét a beszállítóitól is igénylik.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: