Carmeuse Hungária Kft.
Város: 3508. Miskolc
Utca: Fogarasi u. 6. 8600
Telefon: 06 46 561-627
Fax: 06 46 561-626
Mobil:
GPS: 48.0686  - 20.7941
Weblap: www.carmeuse.hu
E-mail:
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - üzemek, gyárak
        *  Szolgáltatás - gyártás, forgalmazás
Bemutatkozás:

A Carmeuse csoport egyike a vezető cégeknek az alábbiak gyártásában és értékesítésében :

-Mészkő és dolomit termékek (kalcium karbonát, kalcium/magnézium karbonát);

-Mész (kalcium oxid) és dolomitos mész (magnézium oxid);

-Mészhidrát (kalcium hidroxid).

Magyarországon a Carmeuse két üzemmel képviselteti magát Beremenden (székhely) és Miskolc - Hejőcsabán.

A Carmeuse csoport termékek és szolgáltatások széles választékával áll partnerei rendelkezésére, folyamatosan fejlesztve azokat, hogy a legkülönbözőbb vevői igényeket is kielégíthesse.

A mész szerepe napjainkban:

A kalcium-karbonát vagy hétköznapi néven mészkő egy közismert ásványi anyag. Kevesen ismerik azonban, milyen fontos szerepet játszik az élet számos területén, és hogy milyen gazdasági súllyal bír. Éppen ez tette a Carmeuse csoportot, egy eredetileg Belgiumból induló vállalkozást globális szereplővé.

A mészkő felhasználása kiterjed az acél és színes fémek kohászatára, a beton, a habarcs, tégla és aszfaltgyártásra. Alapanyagként jelentős szerepe van az üveg, festék, szőnyeg és papírgyártásban. A környezetvédelem területén a füstgáz tisztítás, a szennyvíztisztítás és a szilárd illetve a savas hulladékok területén használatos. Alkalmazzák továbbá a cukorgyártásban, savas talajok kezelésénél és még az ipar illetve a mezőgazdaság számos területén.

Az 1860-ban alapított Carmeuse napjainkra a mészkő és származékai területén vezető ággá vált 79 gyártóművel, három kontinens (Európa, Észak-Amerika és Afrika) 16 országában, több mint 13.000.000 tonnás mészgyártási kapacitással.

A Carmeuse globális jelenléte lehetővé teszi, hogy partnereit a világon bárhol kiszolgálja ömlesztett vagy zsákolt termékekkel, palettán vagy konténerben, akár közúti, vasúti vagy vízi fuvareszközzel.

A környezetvédelem szorosan kapcsolódik a mészhez mind a gyártás területén, mind a termék felhasználása révén. A Carmeuse filozófia szerint a mészkövet csak "kölcsönveszzük" a természettől. A vállalkozás különös figyelmet fordít arra, hogy minimálisra korlátozza a beavatkozás mértékét kőfejtőiben, és hogy a bányászati tevékenység befejezése után újra növényekkel telepítse be és tavakat hozzon létre visszaállítva ezzel a természetes állapotot a jövő generációk részére.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: