Alisca Bau Építő Kft.
Város: 7100. Szekszárd
Utca: Munkácsy utca 29. 8537
Telefon: 06 74 528-070
Fax: 06 74 528-072
Mobil:
GPS: 46.3455  - 18.6975
Weblap: www.alisciabau.hu
E-mail: szekszard@alisciabau.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - falazat
Bemutatkozás:

A szekszárdi ALISCA BAU Kft-t 1991. február 12-én, 1 millió forint törzstőkével alakult - elsődlegesen mélyépítési létesítmények: vízvezeték, szennyvíz- és csapadékcsatorna, víz- és szennyvíztisztító műtárgyak kivitelezésére. Már a működés első évében kibővült a cég tevékenysége a mélyépítés és a magasépítés területén egyaránt; létesítmények alapozása, térbeton-, út- és támfalépítés, valamint pince megerősítési és hatástalanítási munkák mellett könnyűszerkezetes csarnokok szerelését is végeztük.
A mély- és magasépítés területén szerzett szakmai tapasztalatainkat és tudásunkat próbára tesszük speciális területen is: a műemlék feltárás és felújítás ismert és elismert szakemberei vagyunk a régióban.

Megalakulásunk óta minden évben nyereségesek vagyunk, növekedésünk folyamatos. Piaci helyzetünk kiegyensúlyozott, ismertek és elismertek vagyunk a régióban. Tolna megyében piacvezetők vagyunk közműépítésben. Mélyépítési szolgáltatásaink megrendelői elsősorban Tolna megye települési önkormányzatai, a magasépítés célja pedig a fejlesztésben gondolkodó gazdasági társaságok köre az egész ország területén. Ügyfélkörünk folyamatosan nő, a mélyépítési ágazatban jelentős a visszatérő ügyfelek aránya annak ellenére, hogy az építőiparban ez meglehetősen ritka jelenség.

Munkáink színvonala, speciális szakértelmünk alapján bekerültünk az Országos Tárcaközi Bizottság által koordinált pince- és partfalépítési programba. A program keretében - a Duna jobb és a Balaton déli partján fekvő - településeken jelentkező veszélyes üregek és pincék megszüntetését, valamint támfalak építését, partfalak megerősítését végezzük 1993 óta elsősorban Tolna, de Baranya, Somogy és Bács-Kiskun megyében is. Nevünkhöz fűződik a "Gabion-kosaras" támfalrendszer alkalmazása a Tolna megyei településeken, építünk azonban kihorgonyzott és vasbeton rendszereket is, a helyi adottságoktól (megrendelő igényeitől, a település építészeti kultúrájától, geológiai viszonyaitól) függően.

Mélyépítési szolgáltatásainkat speciális piaci és jogszabályi környezetben végezzük. Megrendelőink a települési önkormányzatok, a munkák elvégzését az állami költségvetés előirányzatai támogatják. A munkák elosztása pályázati úton, szigorú jogi szabályozással (közbeszerzési eljárás) történik, amelynek megfelelni csak komoly szakmai, jogi, pénzügyi háttérrel lehet. Mivel bevételeink 90%-át az önkormányzatoktól nyerjük, elvárásaik alapvetően meghatározzák cégünk stratégiáját.

1997-ben a könnyűszerkezetes csarnokszerelés terén alvállalkozóként szerzett tapasztalatainkat felhasználva (sportcsarnokok, ipari, kereskedelmi, mezőgazdasági épületek, benzinkutak) bővítettük tevékenységünket. Azóta fővállalkozású csarnoképítési munkákat pályázunk meg, illetve vállalunk. A szerkezet beszállítására a nemzetközileg is ismert Butler (ma már LINDAB-BUTLER) céggel létesítettünk stratégiai partnerkapcsolatot, mert a cég nyíregyházi üzemében gyártott könnyűszerkezetes építési rendszert tartottuk alkalmasnak a megrendelők szerteágazó igényeinek kielégítésére. Ügyfeleink elvárásainak megfelelően természetesen más, a használói igényeknek mindig leginkább megfelelő rendszereket is alkalmazunk. Így acél rácsostartós szerkezeteket és előregyártott vasbeton vázas csarnokokat is építünk. Ugyancsak komoly tapasztalatokkal rendelkezünk a hagyományos falazott, illetve a korszerű szerelt szerkezetű épületek kivitelezésében.

Magasépítési szolgáltatásunk ügyfelei azok a tőkeerős - általában külföldi tulajdonú - cégek, akik fejlesztik gyártási, raktározási, szállítási és egyéb általános szolgáltatási kapacitásukat. Ez az ágazat tehát erősen kitett a gazdasági fejlődésnek. Az ágazat célcsoportja annyiban kapcsolódik a mélyépítési ágazat megrendelőihez, amennyiben a települési és megyei önkormányzatok érintettek a gazdaság fejlesztésében. A két ágazat célcsoportjait összhangba hozzuk az ipari parkok és a partnervárosi együttműködések segítségével, a régió és a települések fejlesztési koncepcióival és a beszállítók, alvállalkozók keresésében is építünk nagyon jó önkormányzati kapcsolatainkra.

Első ingatlanunkat 1992. évben Bátaszéken, a másodikat 1993. évben Szekszárdon, a harmadikat 2000. évben Budapesten vásároltuk. 2002. év végén Bátaszéki ingatlanunkat egy új, korszerű, saját kivitelezésű üzemcsarnok-irodáházra cseréltük. Bátaszéken (ami egyben a cég székhelye is) történik a műszaki állomány irányítása, a raktározás, a géppark kezelése. Szekszárdon a központi ügyintézés folyik. Budapesten tágas irodák és tárgyaló ad lehetőséget a zavartalan tárgyalásokra partnereinkkel.

Kezdetben, mint annyian mások, korszerű menedzsment ismeretek nélkül, szakmai tudásunkra építve indítottuk a vállalkozást. 1994-ben az árbevétel- és a létszám növekedése már megkívánta a szervezeti struktúra átgondolását és fejlesztését. Ekkor felismertük, hogy a megnövekedett szervezet működtetéséhez nem elég a szolgáltatások pontos elvégzéséhez szükséges szakmai ismeretek birtoklása. A szervezet növekedése, a tevékenységi kör bővülése következtében egyre sürgetőbbé vált a szervezet átgondoltabb, hatékonyabb működtetése. Ezt erősítette az is, hogy az 1997-es fejlesztésnek köszönhetően működésbe kezdett a csarnoképítő ágazat. Egyre inkább látszott, hogy ez az ágazat nem illeszkedik a szervezeti keretekbe, sőt szétfeszíti azokat. Ekkor döntöttünk a szemléletváltás szükségességéről, a TQM filozófia bevezetéséről, ezzel szerves egységben az ISO 9002 minőségügyi szabvány alkalmazásáról.

A tulajdonosok és vezetők képzésével kezdtük a szervezetfejlesztési folyamatot 1999. tavaszán, amely egyrészt a TQM filozófia és kultúra megismeréséből, másrészt az új szemléletmód adaptációjának kidolgozásából állt. Ezt a középvezetők és dolgozók belső képzése követte, amelyet a felső vezetés tagjai végeztek a minőségirányítási igazgatóhelyettes koordinációjával. A szervezet szemléletváltása, a minőségpolitika kialakítása és az intézkedések bevezetése párhuzamosan történt, 1999. október 28-án vettük át az elő, ISO 9002-es minőségügyi tanúsítványt, amit két év múlva korszerűsítettünk, így 2002. szeptember 30-tól az ISO 9001:2000 tanúsítvánnyal rendelkezünk. 2005. évben már az IIR rendszert auditáltattuk, mely az MSZ EN ISO 9001:2001 (száma: 29/2005 QUALI-CERT) és az MSZ EN ISO 14001: 1997. (száma: 30/2005 QUALI-CERT) minősítéseken alapul.

2000. januárjában kidolgoztuk a következő három évre vonatkozó fejlesztési stratégiánkat, melyet a 2003. évi felülvizsgálatunk és meghatároztuk a 2004. 01.01-2006. 12.31.-ig terjedő időszak tervét. Jelenleg ez utóbbi - 2005. év tavaszán módosított változatának - megvalósításán dolgozunk.

Vállalatunk 1996-ban nyerte el az ÉMI minősítést, amely igazolja, hogy megfelelünk a speciális építőipari jogszabályi feltételeknek, és a különleges feltételek között történő munkavégzésre (nukleáris létesítmények) vonatkozó előírásoknak is. A Közbeszerzések Tanácsa Hivatalos Lapjában megjelentek szerint (első ízben: Közbeszerzési Értesítő 2000.I.12.) ez idáig minden évben szerepelünk a minősített ajánlattevők között.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: