Fixép Építőipari és Szolgáltató Kft.
Város: 7623. Pécs
Utca: Alkony u. 2. 8466
Telefon: 06 72 516-888
Fax: 06 72 516-888
Mobil:
GPS: 46.069  - 18.2133
Weblap: www.fixep.hu
E-mail: info@fixep.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - burkoló
        *  Építőipar - szigetelés
Bemutatkozás:

Az 1990-ben indult egyéni vállalkozás 1993-ban került cégbírósági bejegyzésre mint FIXÉP Építőipari Vállalkozás Egyéni Cég.

A munkák volumenének növekedése indokolttá tette a Kft. formában való további működést, így 1997 áprilisától a vállalkozás FIXÉP Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. néven folytatta tevékenységét. Egy személyes kft-ként, a tulajdonos, egyben ügyvezető: Szabó Imre

Elsősorban felújítási munkákat vállalunk, ezen belül is épületek homlokzatfelújítását. A cég tulajdonában lévő gépi mozgatású függő munkaállványokkal (függőhíd) és oszlopos munkaállványokkal tudunk alacsony állványozási költséggel lapostetős és magastetős társasházakon 10 emelet magasságig, homlokzati munkákat vállalni:

· vakolatjavítást,
· festést, mázolást,
· panelhézag-tömítést,
· burkolást,
· utólagos hőszigetelést.

Kezdetben föleg vakolatjavítási, homlokzatfestési, panelhézag szigetelési munkákra kaptunk megbízást. Később, 1997-től már egyre több utólagos homlokzati hőszigetelési munkát kellett végeznünk.

A távhő törvény szerint 2003. máj. 31-től kell a távfűtést mérés alapján elszámolni. Ez a körülmény, valamint a bevezetett állami és önkormányzati támogatások megnövelték a lakástulajdonosok érdekeltségét, kedvét a házuk hőszigetelésében, így azóta kizárólag utólagos hőszigeteléssel foglalkozunk lakossági megrendelőink részére, csatlakozva a mindenkori kormányzat által meghirdetett panelprogramhoz.

A munkásgárdánkat a NIKECELL Kft képzési tanfolyamaira küldtük el, de rendszeresen látogatjuk más cégek továbbképzést szolgáló tanfolyamait, kiállításait valamint folyamatosan figyelemmel kísérjük az új anyagok és technológiák megjelenését.

A hőszigetelési munkát mindig csak komplett, Építőipari Műszaki Engedély-t kapott rendszerrel végezzük!

1998 és 2001 között a MATÁV Rt –nél nyertünk el egyre több épületfelújítási munkát. 2002 és 2003-ban pedig a MATÁV Rt minősített beszállítójaként versenytárgyaláson elnyertük a „Kisebb magasépítési átalakítások” keretszerződést és Baranya, Tolna, Somogy megye területén lévő MATÁV Rt létesítményeiben az összes felújítási, bővítési, átalakítási munkát cégünk végezte. Ez éves szinten 80-140 millió Ft-os megbízást jelentett.

2003-ban bevezettük cégünknél az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszert.

· Építőipari felújítási munkák,
· Homlokzati hőszigetelések területen.

A gépí állványozási technikánk kevés élőerőt igényel, így alacsony önköltségü. Ennek köszönhetően versenytárgyalásokon, közbeszerzési eljárásokon továbbra is sok hőszigetelési munkát nyerünk el.
Ugyanakkor az elmúlt 10 évben jelentős referenciamunkákkal rendelkezünk hőszigetelés terén.

Éves szinten 15-25 épületen 20.000 – 27.000 m2 hőszigetelést végez el cégünk. Az általunk elkészített hőszigetelési rendszerre 10 év szavatosságot vállalunk.

Az utóbbi 3 évben hőszigetelési munkákat végeztünk Pécsen kívül:

· Dunaújváros,
· Kaposvár,
· Szekszárd,
· Komló városban.

Látható, hogy 3 megyére terjed már ki tevékenységünk. Különböző városokban tudott cégünk megbízható munkával, versenyképes vállalási árával, korrekt piaci magatartásával, anyagi hátterével megfelelni a különböző városokban lévő követelményeknek, a panelprogramban kialakított minősítési kritériumoknak.

Fő tevékenységeink továbbra is:

-hőszigetelés
-panel hőszigetelés
-vakolatjavítás,
-festés, mázolás,
-panelhézag-tömítés,
-burkolás.

Újabb kihívással találtuk magunkat szemben hazánk Európai Unióhoz való csatlakozása után. A gépi mozgatású függő munkaállványokra életbe léptetett új szabvány szigorúbb előírásai nem tették lehetővé a munkavégzést az addig jó szolgálatot tett (és balesetmentes munkavégzést biztosító) 20-25 éves, STROS cég által gyártott, ZL 6 típusú munkaállványokkal.

Szükségesé vált az EU előírásoknak is megfelelő új berendezések beszerzése, melyet cégünk 2005 év során sikeresen elvégzett, egyrészt saját erőforrásaiból másrészt lízing igénybevételével.

A francia FIXATOR cégtől szereztük be a két köteles, előírt biztonsági berendezésekkel felszerelt függő munkaállványokat, így cégünk már az EU normáknak megfelelő, korszerű, olcsó álványozási technikával rendelkezik. A panel felújítási programban így továbbra és részt tudunk venni.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: