Szegedi Innovációs Szolgáltató Kft.
Város: 6726. Szeged
Utca: Jobb fasor 6-10. 8353
Telefon: 06 62 432-723
Fax: 06 62 432-723
Mobil:
GPS: 46.2459  - 20.1654
Weblap: www.biopolisz.hu
E-mail: info@biopolisz.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - kutatás, fejlesztés
        *  Szolgáltatás - pályázat
        *  Szolgáltatás - üzleti partner
Bemutatkozás:

Társaságunk technológia-átadással, azaz az egyetemi-akadémiai kutatóhelyeken létrejött szellemi alkotások piaci értékesítésével és az ipari fejlesztési igények közvetítésével foglalkozó innovációs szolgáltató központ.

A BIOPOLISZ Szegedi Innovációs Szolgáltató Kft. létrehozására irányuló kezdeményezést több éves, az innovációs igények azonosítására és kielégítésére való törekvés előzte meg. A BIOPOLISZ-koncepció kikristályosodását jelezte a Szeged-BIOPOLISZ Élettudományi Konzorcium megalapítása. Az alapítók: a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány Biotechnológiai Intézet, a Gabonatermesztési Kutató Közhasznú Társaság, az MTA Szegedi Biológiai Központ, a Szegedi Akadémiai Bizottság, a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és Újszeged országgyűlési képviselője 2003-ban azzal a céllal hozták létre a Konzorciumot, hogy az mozdítsa elő a Szegeden működő intézmények által a városban és a régióban folytatott kutatás és innovációs tevékenység sikerességét, segítse a szakmai együttműködéseket, koordinálja a nagyberuházásokat és az infrastrukturális fejlesztéseket,
alapozza meg a hazai és nemzetközi pályázati tevékenység eredményességét és támogassa a csúcstechnológiákra épülő ipar megteremtését.
A Konzorcium létrehozásáról szóló okirat az alapítók együttműködési szándékának letéteményesévé vált.

A Konzorcium tagjai az együttműködés és az operatív munka hatékonyságának növelése céljából egy professzionális technológia-transzfer-iroda alapításában és együttes működtetésében is egyetértettek; ez vezetett az MTA Szegedi Biológiai Központja, a Szegedi Tudományegyetem, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Duna-Tisza Regionális Fejlesztési Rt. közötti szindikátusi szerződéshez és Társaságunk megalapításához.

A Konzorcium és együttműködő partnerei a hasznosítandó szellemi alkotások menedzselését elsődlegesen a BIOPOLISZ Kft-re bízzák. Ezzel az alapítók azon szándékuknak kívánnak érvényt szerezni, hogy a BIOPOLISZ Kft. kutatási eredmények gazdasági hasznosítását elősegítő, központi és egyben regionális jelentőségű intézménnyé válhasson.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: