Oiti Pet-Ct Központ
Város: 1145. Budapest
Utca: Laky Adolf 44-46. 8306
Telefon: 06 1 422-3880
Fax: 06 1 422-3979
Mobil:
GPS: 47.5193  - 19.0982
Weblap: www.petct.hu
E-mail: info@pet-oiti.hu
Tevékenységi körök:
        *  Egészség - életmód, egészség
Bemutatkozás:

Mi a PET? 
 
A PET egy betűszó, a Pozitron Emissziós Tomográfia rövidítése. A PET technológia egy új típusú diagnosztikai eljárás, amely számos rákos-, szív- és központi idegrendszeri megbetegedésben gyors, pontos, biztonságos és a beteg számára lényegi megterhelést, vagy kockázatot nem jelentő vizsgálatot tesz lehetővé. A PET egy olyan kamera, amely az emberi test funkcióiról molekuláris és sejt szinten képes képeket alkotni. Ezáltal mintegy feltérképezi az emberben zajló kóros folyamatokat.
Az orvosok a PET diagnosztikát különböző rosszindulatú daganatos megbetegedések, szív- és központi idegrendszeri betegségek korai felismerésére, valamint az alkalmazott terápiák meghatározására és eredményességének követésére alkalmazzák.

E technológiát mintegy 10-15 éve alkalmazzák rutinszerűen a fejlett országokban. A PET vizsgálat jelentősen javítja a diagnosztikai pontosságot, ami a betegek 20-40%-ában vezet az alkalmazott terápia és a kezelési stratégia megváltoztatásához! Magyarországon éves szinten 25-30 ezerre tehető azon rákos, szív- és neuro-pszichiátriai betegek száma, akiknek szüksége lenne PET diagnosztikára.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: