Tandem Plussz Kft.
Város: 2315. Szigethalom
Utca: Mű út 270. 820
Telefon: 06 24 402-634
Fax:
Mobil:
GPS: 47.3176  - 19.0224
Weblap: www.tandemplussz.hu
E-mail: info@tandemplussz.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - építőanyag, tűzelőanyag
        *  Építőipar - fa, fűrészáru
        *  Szolgáltatás - fuvarozás, fuvarszervezés
        *  Szolgáltatás - szállítás, szállítmányozás
Bemutatkozás:
 A Tandem Plussz Kft. családi vállalkozásként alapította Dörfler Róbert és fia, Dörfler Richárd 1991-ben.

A kezdet :

Dörfler Róbert 1979-ben szülei lakótelkén indította el magánvállalkozását 15.000,- Ft alaptőkével. Célja: a település építőanyag ellátása mészoltással egybekötve. 10 éves fáradozás eredményeként egy új, a térség legforgalmasabb útvonalán lévő korszerű telep nyitásával fejlődött tovább az építőanyag kereskedő magánvállalkozás. Ekkoriban a Magyarországon bekövetkezett rendszerváltás, és a gazdaság átalakulása késztetett újabb tevékenységre, mellyel már Európa felé tudtunk nyitni. Ezen új üzleti tevékenységünk tűzifa értékesítéssel kezdőzött, melyet a hazai erdőkből kitermelt keményfák telephelyünkre történő szállítása után, partnereink igénye szerint daraboltunk és csomagoltunk, majd ausztriai telepeikre szállítottunk. Ezekkel a szállításokkal kezdtük megismerni a nemzetközi fuvarozás alapjait, melyet 1989-ben 7 kamion megvásárlásával fejlesztettük tovább. Első fuvarjainkat Nyugat-Európa felé bonyolítottuk le, de a későbbiekben ( közel 8 évig ) a Szovjetunió lett célállomásaink többsége. Ennek ésszerűségét alátámasztotta, hogy ameddig más fuvarozók üresen tértek vissza, mi fűrészárut vásárolva, saját importtal rakottan irányítottuk haza autóinkat. Ennek következtében az építőanyag kereskedelmünk és a nemzetközi fuvarozásunk együtt erősödött a hosszú évek alatt.

A jelen : Szerencsére időben észleltük az orosz válság kialakulását, így még a válság előtt áttértünk a nyugat-európai fuvarpiacra, s ezzel még időben jutottunk a mai fuvarpiacon kurrens közlekedési engedélyekhez. Így fuvarozásunk sok konkurensünkkel szemben életképes maradt, melyet ma 13 db nemzetközi tevékenységi engedéllyel rendelkező, és a legújabb normáknak megfelelő Euro 3-as vontatók, valamint Cemt dokumentációval ellátott pótkocsik alkotnak. Szeretnénk még az idén belföldi (eddig is korszerű) Euro 2-es járműveinket is a legkorszerűbb Euro 3-asra cserélni.

Fuvarozásunk technikai fejlesztésére és a megfelelő szervizháttér biztosítására egy nyolc beállásos kamionszerelő műhelyt építettünk, melyet folyamatosan fejlesztve elértük, hogy ma már az alvázhúzatástól a nagy fődarab felújításon keresztül a kamrás fényezésig minden kis- és nagyjavítást valamint a műszaki vizsgára való felkészítést is egyaránt .el tudjuk végezni.

Járműparkunk korszerűsítésével felszabaduló műhely kapacitásunkat idegen autók bérjavítására fordítottuk. Ennek a szolgáltatásnak a kibővítéseként és saját járműparkunk üzemeltetési költségeinek csökkentésére 2000-ben egy kamion- és pótkocsi alkatrész boltot nyitottunk, melyet Iveco, BPW, SAF és egyéb alkatrészekkel töltöttünk fel típusismeretünkre alapozva (melyeket legtöbb esetben már a gyártóktól egyenesen importálunk).

Építőanyag kereskedelmünket ma már három településen is piacvezetővé fejlesztettünk. Nagy mennyiségű fűrészáru importálásunk következményeként a fenyő fűrészáru nagy- és kiskereskedelem vált az építőanyag telepeink fő profiljává.

Tevékenységeink így egymást kiegészítve, és függetlenül is működőképes vállalkozássá nőtték ki magukat. Ezen fejlődésnek az eredménye, hogy ma 3 telephelyen, közel 40.000 m2 alapterületen 70 munkatárssal tudjuk vevőinket kiszolgálni.

A jövő : Vállalkozásunk folyamatos minőségi fejlesztése mellett elsődleges célunk vevőink és megbízóink minél tökéletesebb kiszolgálása, melyet 25 éves vállalkozói múltunk támaszt alá legjobban.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: