Chemetcom Kereskedelmi Kft.
Város: 9022. Győr
Utca: Liszt Ferenc utca 2. 7935
Telefon: 06 96 526 547
Fax:
Mobil: 06 20 444 06 47
GPS: 47.6882  - 17.6355
Weblap: www.mulungu.hu ; www.jatszo-ter.hu
E-mail: mulungu@mulungu.hu
Tevékenységi körök:
        *  Kereskedelem - játék, ajándék
Bemutatkozás:

MULUNGU Játékbolt

Játszó-Tér Zsonglőreszközök, cirkuszi játékok boltja

1998-ban kezdődött, mikor is több irányból egyszerre értek bennünket olyan hatások, amik a zsonglőrködésre, a cirkuszra terelték figyelmünket.

Mindketten (Dénes és Balázs) testnevelők vagyunk, Dénes a schönaui (Ausztria), én pedig a  győri Waldorf-Iskolában dolgozom. A Waldorf-tanterv lehetőséget ad arra, hogy a tanulókkal iskolai keretek között foglalkozzunk a cirkusz művészet alapjaival.

A képzésen mi is foglalkoztunk ezzel, s a 3 labda kidobása meghatározó élménnyé vált. Az első próbálkozások az iskolában minden várakozást felülmúltak! A gyerekek nem akarták letenni az eszközöket (labda, diabolo,tányér, egykerekű), sokan közülük minden szabad idejüket erre fordították – technikai fejlődésük bámulatos volt. Rájöttünk arra, hogy a gyakorlások során nem csak a technikájuk fejlődik, hanem a figyelem, koncentráció, akarat jelenléte miatt jelentős hatással lehet az a személyiség fejlődésükre is, a csoportos gyakorlások, bemutatók pedig szociális területen fontosak.

Táborokat szerveztünk 11-14 éves gyerekek részére, ahol 1 hétig a cirkusz különböző területeivel ismerkedhettek a résztvevők - a fent említett eszközökön kívül megjelent az ördögbot, a buzogány, a feszített kötél („kötéltánc”), az óriás sétagömb, a bohóckodás, a pantomin, a varázslás és az akrobatika. A táborokat utolsó napon egy záró előadás („szabad színpad”) fejezte be mindig nagy sikerrel.

Az általunk üzemeltetett Mulungu Fajátékbolt korábban azért jött létre, mert körülnézve a győri „játék” üzletek kínálatában azt tapasztaltuk, hogy az általuk kínált tárgyak nem igazán azok amiket mi a gyermekeink kezébe szeretnénk adni. Így nyitottunk 1996-ban egy üzletet, ahol az általunk a JÁTÉK fogalom alá tartozó dolgokat árusítunk. Az első évek árukészlete nagyrészt 2-9 éves gyermekeknek szólt, s aztán idővel jött a kérdés, hogy mit ajánljunk nagyobbaknak. Azt tapasztaltuk, hogy sokkal kevesebb a lehetőség, pedig még ők is gyerekek!

Felvettük a kapcsolatot Mario Filzivel (Ausztria), s hamarosan Magyarországon (a 2. világháborút követően) először nálunk jelent meg a polcon a diabolo, majd jött sorban a többi játék, zsonglőr eszköz.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: