Geo-Log Kft.
Város: 1145. Budapest
Utca: Colombus u. 17-23. 7859
Telefon: 06 1 363-5643
Fax: 06 1 363-5643
Mobil:
GPS: 47.5127  - 19.1027
Weblap: www.geo-log.hu
E-mail: posta@geo-log.hu
Tevékenységi körök:
        *  Föld, kert, telek - környezetvédelem
        *  Szolgáltatás - kutatás, fejlesztés
Bemutatkozás:

Cégünket 1990-ben alapítottuk. A munkatársak a korábbi években az ELGI-ben szereztek gyakorlatot. 1998 májusától elváltunk az ELGI-tõl, azonban továbbra is szoros szakmai és tudományos kapcsolatban állunk. Jelenleg 7 fõfoglalkozású és 8-10 részfoglalkozású ill. nyugdíjas munkatárssal dolgozunk.

Fõ tevékenységeink: vízkutatás, kútvizsgálat, nyersanyagkutatás, radioaktív hulladék tároló kutatás, építésföldtan, környezetvédelem.
Mindezekkel kapcsolatosan mélyfúrás-geofizikai méréseket végzünk, melyekhez kiértékelés és szakvélemény készítése kapcsolódik.

Cégünk tulajdonosai a fúró vállalkozásoktól ill. megrendelõktõl független magánszemélyek, így szakvéleményünk korrekt és pártatlan. Munkánk színvonalának köszönhetõen meg­rendelõink köre évrõl-évre nõ, kb. 400 mérést végzünk évente. Szakmai felkészült­ségünknek és az országban egyedülálló szondáinknak köszönhetõen szinte bármely mélyfúrás-geofizikai ill. kútvizsgálati mérés elvégzését vállaljuk.
 

Az utóbbi idõben a vízkutatásban is megnövekedett a minõségi munka iránti igény. A víz bár az ipari termelés visszaesése és a lakossági vízárak erõteljes növekedése miatt a fogyasztás jelentõsen csökkent stratégiai jelentõségû nyersanyag lett. A csökkenõ mennyiségi igény mellett megnõtt a víz minõségével szemben támasztott követelmény.

Az ivóvíznél, az élelmiszeriparban (részben a mezõgazdaságban), valamint a (gyógy)fürdõknél jó minõségû, szennyezõdésektõl mentes vízre van igény. Rendkívül megnõtt az ásványvizek, a gyógyvizek és a termálvíz iránti kereslet. A geotermikus energia felhasználása -a vízkészlet megõrzését szolgáló visszasajtolási kötelezettség mellett is- jelentõsen nõ. A fenti szükségletek csak megbízható, jó minõségû és egyenletesen mûködõ kutakkal elégíthetõk ki. Mindezeknek csak akkor tehetünk eleget, ha a víztermelés az egyre szigorodó vízvédelmi és környezetvédelmi elõírásoknak megfelelõen történik. Nem véletlen, hogy az igényesebb vízmûvek jelentõs erõfeszítéseket tesznek az ISO 9001 szabvány elnyerése érdekében. Cégünknek ezekben a munkákban igen jelentõs gyakorlata van, megfelelõ mûszaki és tudományos háttérrel rendelkezik.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: