Bauszer Kft.
Város: 6723. Szeged
Utca: Hajós u. 24/a II. em. 7789
Telefon: 06 62 425-334
Fax: 06 62 425-334
Mobil: 06 20 984-0580
GPS: 46.261  - 20.1636
Weblap: www.bauszer.hu
E-mail: repka@bauszer.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - építőipari szolgáltatások
        *  Építőipar - épülettervezés
        *  Szolgáltatás - tervezés, kivitelezés
Bemutatkozás:

Az Alföld ezen térsége élén Mórahalommal rohamosan fejlődik, a 2006. március elején az országhatárig érő M5-ös autópálya 8 km távolságban halad el a város mellett. Mórahalmon 1990-es várossá nyilvánítása óta szó szerint egy új, Hild díjas kisváros épült fel, középületei teljes mértékben megújultak, infrastruktúrája kialakult. Jó logisztikai fekvése folytán ipari park nőtt ki. A fürdő és az egyre bővülő szálláshelyek megépítésével megnőtt bel- és külföldi turisztikai vonzereje, vendégfogadásra alkalmas településsé vált. A megvalósított fejlesztésekre azonnal széles körű szolgáltatási hálózat települt. Mindezek együttes hatására egy barátságos, kellemes település van kialakulóban, ahol az állandó lakos, a turista vagy fürdeni vágyó illetve az üzletember egyaránt otthonosan érezheti magát.

A fenti folyamatok természetesen hatalmas ingatlanfejlesztésekkel járnak a városi közintézmények, parkok, utak és terek, szabadidős valamint egészségügyi létesítmények számára, de nyomukban és közvetlen szomszédságukban azonnal ott találhatóak a termelő, kereskedelmi és szolgáltató létesítmények.

Az ország más részeiből és a közeli nagyobb városokból végleges, üdülési vagy éppen csak befektetési szándékkal ide települők százával vásároltak telkeket, tucatjával épültek önkormányzati lakások, és beindultak a társasházi lakásépítések. A tendencia tartósnak tűnik, s a fentiek együttes hatására a folyamatok rendkívül gyorsak, az eddigiekben lassan emelkedő ingatlanárak gyors megugrása a következő években ugyanúgy elkerülhetetlen lesz, mint más hasonló, korábban lendületes fejlődésnek indult térség esetében.

Az Önkormányzat és az itt élő állampolgárok nyitottak, a fejlesztések kiegyensúlyozottak. Ezt másnak is érdemes megnézni, mert ebből kimaradni viszont nem érdemes.

Mórahalom Város Önkormányzata a Mórahalom, István király útja 8. szám alatti több mint 4.000 m2-es ingatlanon, az emeletes házak mellett, U alakban elhelyezkedő, három épületrészből álló, összesen 51 lakást magában foglaló UDVARHÁZ építését határozta el, több mint egy évvel ezelőtt.

Az engedélyes és a kiviteli terveket a Palánkai Építész Stúdió Kft. készítette el, a jogerős építési engedélyt Ruzsa város közjegyzője 2005. októberében adta ki, a kivitelezés 2005. december 15-én az alapozással megkezdődött.

Az Önkormányzat számos magáncéggel folytatott tárgyalásokat és több hónapos egyeztetés és előkészítés után a fejlesztésbe és a kivitelezésbe bevonta a szegedi székhelyű BAUSZER Kft-t. A BAUSZER Kft. tulajdonosi köre, székhelye, telefonszáma és mobil telefonszáma 1989-es alapítása óta változatlan. A cég közel 10 évig Németországban több mint 30 épületet kivitelezett, 2003-ban a szegedi önkormányzat megrendelésére a Dombi és Társai Kft-vel együttműködve l0 hónap alatt 45 lakást adott át kulcsrakészen, míg 2004-ben Szeged belvárosában egyedül 92 lakást épített. Mórahalom területén az utóbbi években többnyire az Önkormányzattal együttműködve a BAUSZER Kft. kivitelezte a panzió valamint a vele szemben lévő épület és jelentős részben a fürdőmedencék vasbeton munkáit, a kispiac újjáépítését, a volt „lőtér” és „kőiskola” teljes körű rekonstrukcióját, ezen utóbbiakat közbeszerzési pályázaton elnyerve.

Az építési terület kialakításához szükséges telekösszevonásokat, a telekhatárig a közművek kiépítését illetve a tervek megrendelését az Önkormányzat indította el.

A kiviteli tervek elkészítésében szerepet játszott a BAUSZER Kft. A költségek csökkentése érdekében a vásárlók részére a telekhányadot közvetlenül az Önkormányzat adja el, a kivitelezést kizárólagosan a BAUSZER Kft. végzi, míg a lakások értékesítését közösen folytatják. A kivitelezés műszaki ellenőrzését az Önkormányzat vállalta magára. Mindezt az Önkormányzat és a BAUSZER Kft. együttműködési szerződésben rögzítették.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: