GRP Plasticorr Kft.
Város: 1097. Budapest
Utca: Illatos út 7. 7615
Telefon: 06 1 280-6845
Fax: 06 1 280-7347
Mobil:
GPS: 47.4538  - 19.0927
Weblap: www.grp-plasticorr.hu
E-mail: info@grp-plasticorr.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - fémmegmunkálás
        *  Szolgáltatás - kutatás, fejlesztés
Bemutatkozás:

A GRP Plasticorr Kft. 1991-ben alakult üvegszálas műgyanta kompozit rendszerek fejlesztésében és alkalmazástechnológiájában évtizedes kutató intézeti gyakorlatot szerzett két magyar mérnök, Kajtár Vilmos és Maros József magánvállalkozásaként.

Az elmúlt közel másfél évtizedben saját kutató-fejlesztő munkánk eredményeként tovább fejlesztettük a Műanyagipari Kutató Intézetben a tartályok korrózióvédelmére, bevonatolására kidolgozott alapszabadalmat, melynek Kajtár Vilmos, a társaság egyik alapító tagja feltalálója volt. A bevonatolásra PLASTIMOL® márkanéven védjegyzett termékcsaládot dolgoztunk ki és alkalmazzuk széleskörűen a vegyipari és olajipari tároló tartályok élettartamának meghosszabbítására.

Tevékenységünk ma már nem csak a kompozitokból készülő bevonatokra korlátozódik. Megjelentünk a piacon a tisztán polimer alapú társított rendszerek felhasználásával készülő tárolótartályokkal, valamint önhordó kivitelű vegy- és olajipari szerkezeti elemekkel. Kelet-közép Európában elsőként fejlesztettünk és kiviteleztünk 9-12m átmérőjű állóhengeres tartályok acél tetőszerkezetének kiváltására alkalmas kompozit tartálytetőt, melynek tömege harmada, élettartama legalább kétszerese az acélénak. Nagynyomású gázcsövek rehabilitációs K+F programja keretében európai szinten is versenyképes javítási eljárást dolgoztunk ki, melynek alkalmazásával a vezetékek üzemszünet nélkül javíthatóak, és a javított cső szilárdsági tulajdonságai lényegesen jobbak, mint az eredeti, hibátlan acélcsőé.

A kizárólag saját fejlesztői munka eredményeként megvalósult technológiai know-howk ipari alkalmazása eredményének köszönhetően 2003-ban megkaptuk a Magyar Minőség Háza Díjat. A kezdeti 5 fős, néhány milliós éves forgalmú mikro-vállalkozásból változatlan tulajdonosi összetétel mellett napjainkra alvállalkozóinkkal együtt több mint 50 főt foglalkoztató, saját kutató laboratóriumi háttérrel és széleskörű felhasználói referenciával rendelkező piacvezető társasággá változtunk

Környezetvédelmi célból kidolgozott duplafalúsitási eljárásunkat a Környezetvédelmi Minisztérium 2003-ban Innovációs Díjjal tüntette ki.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: