W-Lan Tech Kft.
Város: 8200. Veszprém
Utca: Házgyári út 1 7438
Telefon: 06 88 444-686
Fax: 06 88 444-686
Mobil:
GPS: 47.112  - 17.9253
Weblap: www.w-lantech.hu
E-mail: w-lantech@w-lantech.hu
Tevékenységi körök:
        *  Kereskedelem - kis és nagyker
        *  Szolgáltatás - számítástechnika
Bemutatkozás:

A W-LAN TECH KFT 2005 februárjában alakult, 100%-ban magyar tulajdonosi körrel, a Budapestre költözött Bakony-Comp KFT veszprémi üzletrészeinek kivásárlásával. A régi cég megelégedett ügyfeleit nagy részben megtartva hozzáláttunk egy új, kicsit felhasználóbarátibb cégprofil és tevékenység beindításához. Nyugodtan elmondhatjuk, hogy ügyfeleink és vásárlóink nem csupán eszközöket kapnak, de folyamatos, akár 24 órás supportot is azok kezeléséhez, működtetéséhez. Mint ahogy a név, és a logo is utal rá,  kezdetben első sorban vezeték nélküli számítógép hálózatok tervezése, építése, karbantartása, és a vezeték nélküli Internet-megosztás volt az alap-szolgáltatásunk.

A Bakony-Compnál maradt budapesti ügyfélkör pótlására nem sokkal később elindítottuk az RFID üzletágat, ami vezeték nélküli azonosító rendszerek tervezésére építésére, és üzemeltetésére szakosodott. Ez egy érdekes, új területe a számítástechnikának: megrendelőink számára lehetővé tudjuk tenni a raktárkészlet, az eszközök, gépjárművek vagy akár a személyi állomány percre kész nyomon követését is.

Mindezek mellett főként szerződéses partnereink számára végzünk karbantartási és rendszer-felügyeleti munkákat.

Saját pozitív tapasztalatainkból kiindulva tavasz óta disztributori szerződések megkötésével a PDA üzletág beindításán dolgozunk, ennek lassan már gyümölcsét is érezzük, hiszen az LCP Hungary KFT-vel kötött szerződésünk például kizárólagos forgalmazói jogot biztosít számunkra a Mio és Qtek készülékek forgalmazására Veszprém megye területén.

A PDA, az ingzsebben hordható digitális személyi asszisztens pár éve még a számítástechnikai megszállottak egyik játékszere volt csupán, azóta azonban sokat fejlődött. Az akkori asztali gépekhez közelítő teljesítmény, és a hasonló -tehát ismerős, és szinkronizálható- szoftver egyre több feladatot át tud venni az eddig cipelt három kilós laptopoktól. Ez a kis készülék határidő napló, MP3 lejátszó, számológép, naptár, telefon, digitális fényképezőgép, adattároló, és sok minden tud lenni, használója igényei szerint, de számunkra a leginkább meggyőző, a döntést kiváltó lehetőség a műholdvevővel összekapcsolt navigációs rendszer volt. A kezdetben csak luxusautók drága extrájaként ismert "navigáció" akkor vált itthon sokak számára elérhetővé, amikor a megjelentek az első PDA-kra készült navigációs szoftverek. Természetesen a kezdeti nehézségek és a többnyire külföldön, külföldi cégek által készített térképek jelentősen behatárolták ezeknek a szoftvereknek a használhatóságát. Az itthoni fejlesztések pedig a piac törvényeinek "engedelmeskedve" a lassú és költséges fejlesztés alatt fokozatosan hátrányba kerültek a multinacionális cégek rossz minőségű, ám megfelelően reklámozott és megfelelő stratégiával értékesített "melléktermékeivel" szemben. Melléktermékről kell beszéljünk, hiszen a tőlünk nyugatabbra fekvő, sőt tengeren túli fejlesztő cégek közül van aki a mai napig "nem lát fantáziát" a  Kelet-európai piacban. Valljuk be, azért ehhez nem csak a piaci kereslet, de a helyi viszonyok is nagyban hozzá járultak, hisz a vasfüggöny innenső oldalán jó pár évvel később kezdték el a területek pontos felmérését, digitalizálását és ez mind a mai napig nem fejeződött be. (Példaképpen egy 150-200 fős település pontos "lejárása" és az adatok digitalizálása is több napos folyamat lehet.)

Az iGO szoftver megjelenésével végre rendelkezésre áll Magyarország szinte teljes házszám szintű térképe is! Kipróbáltuk, és hasznosnak találtuk. Nekünk pénzt és időt takarított meg, még a jól ismert útvonalakon is: Egy váratlan útlezárás, vagy közlekedési dugó esetén egy másodperc alatt megvan az új útvonal és időterv, nem késünk le a fontos találkozót, és nem égetjük a lassan 300 Ft-os üzemanyagot a dugóban ácsorogva.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: