Amerikai-Magyar Bőrker Zrt.
Város: 1047. Budapest
Utca: József Attila utca 4-6. 7332
Telefon: 06 1 379-6519, 06 1 379-6520
Fax: 06 1 379-6523
Mobil:
GPS: 47.5624  - 19.0795
Weblap: www.ammar.hu
E-mail: amma.borker@chello.hu
Tevékenységi körök:
        *  Kereskedelem - divat, ruházat
        *  Kereskedelem - kis és nagyker
Bemutatkozás:

Cégünk története az 1950-es évekre nyúlik vissza. A jelenlegi vezérigazgató Winkler Márton édesapja alakította meg a Winkler Bőrkereskedést, mely az elkövetkezendő évtizedek nem vállalkozásbarát időszakát is sikeresen túlélve Winkler és Társa Bőrkereskedés néven folytatta tevékenységét. E cégből 1991-ben vált ki Winkler Márton és megalakította az Amerikai-Magyar Bőrkereskedelmi Kft-t, röviden az AMMA KFT-t.   
  
Múzeum  Lósport  Szponzorálás  
 
Félkész és készbőr nagykereskedelemmel és kiskereskedelemmel, illetve bőripari segédanyagok, mint például ragasztó forgalmazásával foglalkozunk. Feltérképeztük elsősorban az USA-ban lévő számunkra számításba jöhető bőrpiacot. Ebben az időben találtuk meg azokat a kinti partnereinket, akikkel azóta is jó üzleti kapcsolatban állunk.   A KFT tevékenységét mindössze kb. 150 m2-es üzlethelységben kezdte, majd a cég fejlődésével összhangban eladóterét bővítve megnyitotta bőr-nagykereskedelmi üzletházát Budapesten az Üllői úton 1000 m2-en. Hazai és nemzetközi kereskedelmi kapcsolatunk fejlődésével szükségessé vált cégünk átalakítása részvénytársasággá, illetve egy modernebb telephely létrehozása, amely megfelelt az új nagykereskedelmi raktárbázis kialakításához, és az önálló vámraktári tevékenység beindításához.
1995-ben cégünk megtalálta a legideálisabb helyet Újpesten a Wolfner Lajos által 1872-ben alapított Táncsics Bőrgyár területén, melyet egy nagyobb átalakítás és felújítás után 1996 tavaszán nyitott meg.
Ma már az amerikai piacon kívül kanadai, dél-amerikai, olasz és távol-keleti relációból is importálunk és exportálunk bőröket, sőt a készletvásárlásokon kívül gyártatunk is termékeket.
Cégünk fejlődése folyamán érdekeltséget szereztünk a Simontornyán található bőrgyárban, melynek keresett termékei megtalálhatók kínálatunkban.(pl:bőráru, bútorbőr, ruházati bőr, autóbőr, Alcantara)

 Az AMMA Rt vezérigazgatója Winkler Márton a magyarországi művészet támogatására egy kortárs képzőművészeti intézmény-komplexumot hozott létre. Közel 4000 m2-en elhelyezkedő impozáns kiállítóterekben a kortárs hazai és nemzetközi képzőművészeti élet legjelentősebb alkotóinak bemutatása mellett rendszeresen teret kapnak más művészeti ágak képviselői is.
A reprezentatív termekben rendszeresen művészeti -tudományos, valamint pénzügyi konferenciák, fogadások és bemutatók megrendezésére kerül sor.


 Cégünk tevékenyen részt vállal a hazai lóversenysportban. Az abban való aktív részvételt a tulajdonunkat képező kíváló adottságokkal, és ősökkel rendelkező harmincöt db. ügetőló biztosítja, melyek edzése, felkészítése és versenyeztetése hozzáértő szakemberekkel magas színvonalon történik.

Az AMMA Rt vezérigazgatója Winkler Márton családi hagyomány szellemében fiát ifj. Winkler Mártont is bevonta cégünk üzleti életébe, tudva azt, hogy egykor majd sikeresen a nyomdokaiba lép. Bőrkereskedés, kiskereskedelem, nagykereskedelem.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: