Autóker Holding Rt.
Város: 1133. Budapest
Utca: Visegrádi u. 78. 6779
Telefon: 06 1 236-2200
Fax:
Mobil:
GPS:  -
Weblap: www.autoker.hu
E-mail: info@autoker.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ingatlan - bérbeadás
        *  Ingatlan - beruházás, ingatlanfejlesztés
        *  Jármű - alkatrész, kiegészítő
Bemutatkozás:

Az 1949-ben alapított Autóker, az 1992-es magánosításig, meghatározó szerepet töltött be a magyar jármű- és autóalkatrész kereskedelemben, majd a gazdasági kibontakozás kezdetén ingatlan beruházással bővítette tevékenységi körét. Ezt követően 2000-től mind nagyobb hangsúlyt fektetett az iroda-, raktár- és lakóingatlan fejlesztésekre, bérbeadásra, illetve üzemeltetésre. Ennek eredményeként a 3,3 milliárd forint saját tőkéjű Autóker Holding Rt. jelenleg több mint 70 ezer négyzetméter ipari hasznosítású (iroda, raktár és logisztikai központ) területtel rendelkezik, mely létesítményeit bérbeadással hasznosítja.
A XIII. kerületi Cézár Ház építésével a cég tevékenységében mind markánsabbá vált a lakóingatlan-fejlesztés. A beruházás során elkészült magas minőségű lakások megalapozták az Autóker jó hírnevét. A jelenlegi fejlesztések a XIII. a VI. és a VII. kerületben folynak a terveknek megfelelően.
Az Autóker a főváros egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztője. Befejezett beruházásainak értéke meghaladja a 24 milliárd forintot, folyamatban levő beruházásainak összértéke pedig 32.8 milliárd forint. Építkezéseit, befektetéseit folyamatosan figyelemmel követi a napi sajtó és a szakma egyaránt.
A dinamikusan növekvő Autóker néhány év alatt erős cégcsoportot alakított ki, közvetlen tulajdonosa az A.P. Enterprises ingatlan befektető vállalkozás, amely egyben tagja az A.P. nemzetközi befektető társaságnak.

Cégfilozófia
Az átláthatóság érdekében a társaság úgynevezett projekt vállalatokat alapít fejlesztéseinek koordinálására, kivitelezésére. Ezek mellett több olyan vállalkozásban is érdekelt, amelyek fő profilját, az ingatlanfejlesztést és a lakóingatlanok értékesítését támogatják. Így például többségi tulajdonosa a Com.Unique Kft.-nek, amely a távközlési hátteret biztosítja, illetve az energetikai piacon érdekelt NRG-GAS Kft.-nek. A társaság a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő energiacentrumokat, mini erőműveket telepít, amelyek energiával látják el az ipari és a lakóingatlanokat egyaránt. Az Autóker fejlesztései és vállalati beruházásai révén erős cégcsoportot alakított ki, melyek komoly szakmai hátteret adnak a meglévő és az újonnan induló fejlesztések minőségi kivitelezéséhez, illetve a befejezett beruházások piaci pozíciójának megőrzéséhez.
Az Autóker lakóingatlan beruházásaival nem csak új lakásokat, hanem új OTTHON-okat kíván teremteni vásárlói számára.

Társadalmi szerepvállalás
Az Autóker, fejlesztései révén igyekszik jó kapcsolatot ápolni azokkal a kerületekkel, így önkormányzatokkal és lakóközösségekkel, amelyekkel kapcsolatba kerül. A XIII. kerületi önkormányzattal karöltve rendszeresen támogatja a városnegyedben élő állami gondozott gyermekeket, hajléktalanokat, fogyatékkal élőket, nyugdíjasokat és munkanélkülieket. 2004 nyarán az Autóker személygépkocsit ajándékozott a XIII. kerületi rendőrkapitányságnak. Karitatív társadalmi szerepvállalásával igyekszik a valóban rászorulókon segíteni, fejlesztéseivel pedig a kerületek fejlődésének részesévé kíván válni, ugyanakkor gondot fordít arra, hogy a munkálatok során minél kevesebb kényelmetlenséget okozzon a környéken lakóknak.
Meggyőződése, hogy beruházásaival nem csak a kerületek, hanem az egész főváros fejlődéséhez hozzájárul.

Távközlés és Energetika
Az Autóker-csoport magas minőségű beruházásai mellett értéknövelt szolgáltatásokkal képes még vonzóbbá tenni tevékenységét. Egyben ez az, ami markánsan megkülönbözteti az AUTÓKER márkanév alatt készült lakásokat a többitől. Hosszú távú befektetéssel távközlési és energetikai vállalkozásokat alapított. A cégek elsősorban az AUTÓKER lakásokban lakó családoknak nyújtanak gazdaságos szolgáltatást, a hang alapú távközléstől kezdve a későbbiekben lehetővé váló áramellátásig.

Com.Unique Kft.
Az Autóker-csoporthoz tartozó Com.Unique Kft. az olcsóbb és jobb minőségű telefon-, illetve Internet-szolgáltatás biztosítására alakult. A cég elsősorban az Autóker üzleti partnerei és vásárlói kiszolgálására jött létre, a liberalizált távközlési piac azonban szélesebb mozgásteret enged a számára. A Com.Unique folyamatosan fejleszti hálózatát annak érdekében, hogy megfeleljen az előfizetők rohamosan változó igényeinek. Úgynevezett házon belül telepített alközpontokon keresztül nyújtja telefon-szolgáltatásait. A kínált Internet-csomag a távközlési forgalomtól független, nagy sávszélességet és állandó Internet-hozzáférést biztosít. Szolgáltatásával teljes körű távközlési lehetőséget kínál az üzleti és magánfelhasználók számára.

NRG-GAS Kft.
Az Autóker-csoporthoz tartozó másik szolgáltató az NRG-GAS Kft., amely megoldást kínál a napjainkban mind fontosabbá váló energiatakarékossági törekvésekre és a különféle energiaforrások optimális felhasználására. Úgynevezett kogenerációs erőművek, gázhajtású berendezések telepítésével és üzemeltetésével foglalkozik, amelyek az elektromos áramot és a hőenergiát egy időben (CHP) állítják elő. Ezek ipari és háztartási célra ugyanúgy alkalmasak, segítségükkel a hűtés-fűtés is megoldható. A berendezések teljesen automatikusak, környezetvédelmi szempontból is a legkedvezőbbek és a hagyományos rendszereknél jóval gazdaságosabbak. Az NRG-GAS először az Autóker ipari fejlesztéseinél telepített CHP rendszert, ám a jövőben az összes lakóingatlan fejlesztésénél fel kívánja használni a vállalat tapasztalatait és szakértelmét. A cégcsoport hosszú távú megtérüléssel számol az energetikai vállalkozásánál, így az NRG-GAS rendkívül gazdaságos energiaszolgáltatást biztosíthat az Autóker partnereinek és vásárlóinak.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: