Thermotech - HMZ International Kft.
Város: 1143. Budapest
Utca: Hungária krt. 83. 6312
Telefon: 06 1 422-0156
Fax: 06 1 422-0157
Mobil:
GPS: 47.5078  - 19.1035
Weblap: www.thermotech.hu
E-mail: sales@thermotech.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - fűtés
Bemutatkozás:

Elegáns, Energiatakarékos, Egyszerû

A huszonegyedik század fûtésrendszerével szemben támasztott elvárások – a többi között, hogy esztétikus, energiatakarékos, egyszerû és egészségkímélõ legyen – folyamatosan új megoldások megalkotására ösztönözik a tervezõket. A legfrissebb válasz a Thermotech szegélyfûtõtest, amely egyszerre kínál megoldást a fûtésrendszerekkel kapcsolatban eddig felmerült problémákra.

Érvek a Thermotech Szegélyradiátor mellett

Esztétikus, Gazdaságos:

Thermotech szegélyfûtéssel akár 25% fûtési költség is megtakarítható.
A betáplált energia optimális kihasználása révén energiatakarékos, ám kellemes hõkomfort-érzetet nyújt.
Egyenletes hõmérséklet-eloszlást eredményez, amely megszünteti az egészségre káros, nem gazdaságos, túlfûtött zónákat, valamint a por, pollen és baktériumok keringését a levegõben.
A Thermotech tervezõi számára a forma legalább annyira fontos, mint a funkció. Formatervezett alakjával minden enteriõrbe elegánsan és feltûnésmentesen illeszkedik.
Lehet akár láthatatlan fûtõtest, amely harmonizál a falak, illetve a padlóburkolatok színével, de lehet dekorációs elem is, amely formatervezett alakjával luxus külsõt kölcsönöz a lakásnak.
Mindezt az egyén ízlése dönti el, mi pedig készen állunk a RAL színskála bármelyik színében legyártani.

Egyszerû, Praktikus:

Forradalmasítja a fûtésszerelést.
Gyors, szinte szennyezõdésmentes szerelhetõség.
A fûtõtestek csekély helyigénye lehetõséget ad a lakás falfelületeinek teljes kihasználására.
Könnyû tisztán tartani, karbantartást nem igényel.
Modulos rendszerû fûtõtest, amely modern csõkötéssel, néhány egyszerûbb szerszám segítségével könnyen felszerelhetõ.
Minimális vízigényével hosszú távon lehetõvé teszi a fûtési költségek jelentõs megtakarítását.

A Thermotech Szegélyradiátorról

Elérkezett az az áldásos idõ, amikor már nem kell választanunk, otthonunk fûtése kifizetõdõ vagy korszerû, szép vagy hatékony legyen, és miután megismerkedtünk a Thermotech szegélyfûtõtesteivel, már az sem tûnik lehetetlennek, hogy a választott technológiának mindezek mellett még a praktikusságát is élvezhessük. Ezt a megoldást nevezhetjük „láthatatlan radiátor”-nak, bár valójában a padló és a falfelület érintkezésénél futó, bármilyen színben megrendelhetõ, rendkívül csekély helyigényû fûtõtest inkább hasonlít dekorációs elemre, mint radiátorra. Annál hatékonyabb viszont: mivel a készülék – méterenkénti 0,75 négyzetméternyi sugárzó felületével – nemcsak a tér levegõjét, hanem a falakat is fölmelegíti, már 2-3 Celsius fokkal alacsonyabb hõmérsékleten is biztosítja a hagyományos fûtésnél tapasztalt hõérzetet, ezáltal 15-25%-os energiamegtakarítást eredményezhet, s ráadásul hõmegtartó képessége is nagyobb, mint a hagyományos fûtõtesteké. A rendszer víztartalma a radiátoros fûtésnek egynegyede, a padlófûtésben keringetett vízmennyiségnek pedig körülbelül tizede. A dinamikus hõleadó képesség és az alacsony víztartalomból adódó rövid reakcióidõ újabb 10-20%-os energia megtakarítást tesz lehetõvé. A két méter hosszú radiátorok szimpla és dupla kivitelben készülnek, melyek fûtõteljesítménye 250 W/m, illetve 460 W/m.

Az egyszerûség és praktikusság kritériumai már a fûtésrendszer szerelhetõségében teljesülnek: nincs szükség drága, speciális szerszámokra, vagy szakemberekre: a Thermotech szegélyfûtõtest bármilyen, már meglévõ melegvizes rendszerre egyszerûen csatlakoztatható, ezzel jelentõsen leegyszerûsíti a beszerelést, s a költségeket képes a hagyományos fûtési rendszerek beszerelési költségei alá szorítani. A fûtõelemeket rögzítõ burkolat felerõsítése csupán néhány csavarral történik, a takarólapok pedig könnyedén a burkolat élére pattinthatók (részletek a Szerelési útmutató link alatt). A Thermotech szegélyradiátor 4 alapszínben kapható, azonban mi készen állunk a RAL színskála bármely színében legyártani.

Radiátoros fûtés

Az erõsen felfûtött levegõ gyorsan felszáll, majd megfordul a térben és hideg levegõként érkezik vissza a padlóra. Az eredmény: kiegyenlítetlen hõviszonyok és jelentõs poráramlás. 

Padlófûtés

A hõsugárzás elvén mûködik, de elhelyezkedése miatt a külsõ, hideg falak esetében gyenge a hatásfoka. Az eredmény: nagy hõmérséklet-különbség a padló és a mennyezet között, magas talajhõmérséklet, alacsony külsõ falhõmérséklet. 

Szegélyradiátor

A kellemes hõsugárzás gyorsan és mindenhol egyenletesen melegíti fel a teret. Az eredmény: kiegyenlített, egészséges szobahõmérséklet, nincs pára- és poráramlás, és alacsonyabb szobahõmérsékleten is jó a komfortérzet. 

A Thermotech Padlókonvektorokról

A szegélyfûtõtest kiegészítõje a szintén a Thermotech által gyártott és forgalmazott padlókonvektoros fûtés, amelynek felfelé áramló meleg légfüggönye a nyílászárók használatakor meggátolja a helyiség gyors áthûlését, és beépítése megakadályozza az ajtók, ablakok párásodását. Mindenki elõtt ismeretes az a probléma, hogy nagy üvegfelületek elõtt nincs mód a fûtõtestek esztétikus elhelyezésére annak ellenére, hogy éppen itt van a legnagyobb szükség a hõveszteség pótlására, mivel a benti levegõ a nyílászárók környezetében lehûl, páratartalma pedig kicsapódik az üvegfelületre. Erre a problémára nyújt megoldást a padló szintjébe süllyesztett speciális szegélyfûtés, a padlókonvektor. Az üvegfelület elõtt így ugyanolyan fûtõregiszter biztosítja a fûtést, mint a falszegély mentén, csak a nyílászáró elõtt végigfutó padlócsatornába van süllyesztve.

A fûtõregiszter a szegélyfûtésnél már megismert rézcsöves, alumínium lamellás konvekciós hõsugárzó. A réz kedvezõ tulajdonságai miatt a fûtõcsõ élettartama több tíz évre tehetõ, ezért is adunk – egyedülálló módon – 22 év garanciát, míg az alumínium lamellák szintén kedvezõ tulajdonságaik miatt a leghatékonyabban segítik a hõátadást. Ellenállnak a korróziónak, ténylegesen emberi léptékkel mérhetõ, egyszeri beruházást jelentõ fûtõtestekrõl beszélhetünk! A csatornaház lefedését különbözõ perforációjú rozsdamentes fedlap takarja, mely nemcsak esztétikus, hanem teherhordó képességében is biztosítja a rendkívüli hosszú gondozásmentes élettartamot, a korrózióval szemben pedig anyagában ellenálló, esetleges felületi sérülések esetén is.

Természetesen a rácsot aluminiumból is el tudjuk készíteni, de nagyon kedveltek a fából készült rácsok, amelyet bükk fából tetszõleges színre pácolva készítünk. Külön kérésre más fatípusból is készülhet.

A padlócsatorna horganyzott acéllemezbõl készül, melynek fényes

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: