Polgart Könyvkiadó Kft.
Város: 1131. Budapest
Utca: Szent László út 150. 5565
Telefon: 06 1 450-0193
Fax: 06 1 450-0193
Mobil:
GPS: 47.5401  - 19.0934
Weblap: www.polgart.hu
E-mail: info@polgart.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - papírgyártás, nyomdaipar
        *  Szolgáltatás - gyártás, forgalmazás
Bemutatkozás:

A Könyvkiadó alapításakor írásban is rögzítettük, hogy a leendő kiadó az értékben érdekelt. Az eltelt öt esztendő alatt az eredeti célkitűzéshez híven, - legalábbis legszebb reményeink szerint -, csak olyan művek kerültek kiadásra, melyek ebben az értékzavaros világban egy határozott irányt voltak képesek követni és - hitünk szerint - sugallni.

Művészeti könyveink között meg kell említeni a Román György monográfiát, Klösz György albumát és monográfiáját, mely kötetpár a 2002-es Szép Magyar Könyv versenyén a főváros különdíjában részesült.

Társadalomtudományi könyveink közül szót kell ejteni Kun Miklós kitűnő könyvéről, mely Az ismeretlen Sztálin címen jelent meg. E vonulatban említést érdemel Gerő András: Képzelt történelem című könyve, mely a múltban meghatározott mai életünkről ad képet.

Nagy büszkeségünk volt, hogy a kiváló történész, Ormos Mária: Kozma Miklós, egy magyar médiavezér című könyve Pulitzer-díjat kapott. A professzorasszony következő kötetét is, A gazdasági világválság magyar visszhangja címen is mi adhattuk ki.  

A Boldog békeidők címen megjelent könyvünk, egy, a századfordulóról szóló fotóalbum, egy még követhető világot mutat be.

Szépirodalmi műveink között Németh Andort, Tandori Dezsőt, Román Györgyöt és Boris Viant is "üdvözölhettük" szerzőink között.

A tabu.erotika című szépirodalmi sorozatunkra is büszkék vagyunk, mert ezzel a sorozattal talán sikerült bebizonyítanunk, hogy egy sikamlós témát is lehet magas tartalmi és formai elvárásokkal teljesíteni. E sorozatunkat olyan nevek fémjelzik, mint a sorozatszerkesztő Kolozsvári Papp László, és olyan fordítók, mint Tandori Dezső, Szappanos Gábor és mások.

Működésünk néhány éve alatt több mint ötven művet adtunk ki. Köteteink megformálására mindig is gondot fordítottunk, s igényes tipográfiával igyekeztünk szolgálni egy-egy könyv mondandóját. E törekvésünket a Retusált történelem, és a Hegyi György monográfia című művekért elnyert Gutenberg-díj, valamint a már említett különdíj vissza is igazolta.

Közreműködhetünk a Nemzeti Kegyeleti Bizottság könyvkiadói programjában, melynek eredményeként a Fiumei úti sírkert, a Farkasrét, a Síremlékek Győr-Moson-Sopron megyében, valamint a Zsidó síremlékek Budapesten című albumok már meg is jelenhettek. Ezeket a köteteket újabbak is követik majd.

Megrendelőink között üdvözölhetjük az Eötvös Lóránt Tudományegyetemet, melynek már több könyvet volt módunk beszállítani.

Kiadónk elhatározott szándéka, hogy igényes kivitelű, méltó tartalmú könyvekkel legyünk jelen a magyar szellemi életben, nem meghatározva azt, de sokkal inkább kiszolgálva szerzőinknek és olvasóinknak is teret és lehetőségeket teremtve.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: