Bonus Mezőgazdasági Kft.
Város: 6000. Kecskemét
Utca: Borbás tanya 10. 5263
Telefon: 06 76 486-587
Fax: 06 76 506-132
Mobil:
GPS:  -
Weblap: www.bonus.co.hu
E-mail: bonusmgkft@t-online.hu
Tevékenységi körök:
        *  Föld, kert, telek - mezőgazdaság
        *  Szolgáltatás - gyártás, forgalmazás
Bemutatkozás:

Bonus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.
Hazánk Közép-Európában, a Kárpát-medencében, magas szintű mezőgazdasági kultúrával rendelkező állam. Magyarország legnagyobb tájegysége az Alföld. Szépsége sok írót és költőt érintett meg az idők folyamán.
Itt folyik a legmagyarabb folyó a Tisza és itt található a magyar puszta, a Hortobágy is. Ezen a tájon legeltek a hatalmas szürke marha gulyák, itt tartják a legszebb lovakat a csikósok. Itt állnak a leghíresebb tanyák, ahol még a hírhedt betyár, Rózsa Sándor is megfordult. Ezen a tájon főzik a pásztorok a világhírű gulyást és itt készül a méltán híres halasi csipke is.
A világon sehol máshol sem látható úgy mint nálunk, a lemenő nap fényében fürdőző pusztában álló magányos gémeskút.
Annyi kincs, örökség, mit fel sem tudnánk sorolni. Az itt élő ember magában hordozza a múltat, az emlékezést, hogy átadhassa a jövő generációinak. A hagyományok között szerepel a szárnyas toll felhasználása is.
A régi háztartásokban az ágynemű elképzelhetetlen lett volna másból, mint libatollból, és ehhez évszázadokon át ragaszkodtak a magyar családok. Minden ember tisztában van vele, mennyire fontos, hogy az alvási, pihenési idejét kellemesen töltse. A kiváló minőségű libatollból készült ágyneműk ezt a nyugalmat, kiegyensúlyozott pihenést biztosítják.

A Bonus Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. ebben a tradicionális feladatban vállalt szerepet. Célkitűzése létrejöttekor az volt, hogy megőrizze a minőségi libatoll felhasználásának módjait és korszerű technológiákat alkalmazva a mai kornak megfelelő termékeket állítson elő. A feladathoz magas szintű szakmai hozzáértésre volt szükség, melynek alapját az alapítók e területen eltöltött több évtizedes tevékenysége szavatolja. A vállalkozás mindkét tulajdonosa magas beosztású munkát végzett cégük magalapítása előtt állami vállalatoknál, ahol hasonlóan szárnyas haszonfeldolgozással foglalkoztak.
A cég arculatában fontos szerepet tölt be a libatenyésztés, így állítva elő az ipari feldolgozáshoz szükséges ellenőrzött alapanyagokat, de megbízható hazai beszállítókra is támaszkodnak. A liba tartás nem csak toll előállítását teszi lehetővé, de haszonként jelenik meg a kitűnő minőségű hungarikum, az itt nevelt libahús is.

A cég családi vállalkozásként jött létre 1990-ben. Ekkor még Bt.-ként indult a termelés, de a későbbiekben kinőve kereteit (1998-tól) Kft.-vé alakult át. Továbbra is családi vállalkozásként funkcionál, előtérbe helyezve a minőséget a mennyiséggel szemben. Az itt dolgozó alkalmazottakkal szemben a szakmai elvárások magasak, elismerésük azonban fontos a tulajdonosok számára. Nem is lehet ez másként egy olyan vállalkozásnál, ahol minden dolgozó felismeri a közös célok jelentőségét és a minőségi munka fontosságát. A nemzetközileg elismert termelésnek ez alapvetően fontos feltétele.
A piaci kapcsolatok alakulásával a legfontosabb felvásárló terület Nyugat- Európába, illetve Japánba tevődött át. Itt jól működő, bizalmon alapuló, közvetlen kapcsolat jött létre az üzletfelek között. Ezen vállalatok képviselői többször tettek baráti és üzleti látogatást a vállalkozásnál és Magyarországon.

A magas követelmények, a piaci verseny komoly erőpróbát követel, szakmai szempontból folyamatos fejlesztés és technológiai javítást igényel. Ennek megfelelően az elmúlt tizenöt évben a kft. arra törekedett, hogy szakmai hozzáértését növelje, hírnevét öregbítse és új területeket hódítson meg a magyar libatoll kiváló minőségű termékeinek.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: