Főfoto Kft.-Photo hall
Város: 8000. Székesfehérvár
Utca: Basa utca 2. 5024
Telefon: 06 22 316-578
Fax:
Mobil:
GPS: 47.1935  - 18.4094
Weblap: www.photohall.hu
E-mail: fofoto372@t-online.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - fotó
Bemutatkozás:

A Photo hall Magyarország piacvezető fotó- és fotótermék-szolgáltató cége. A legnagyobb országos hálózattal rendelkező cégnek 54 saját és 200 franchise szaküzlete van. A Photo hall a világ legnagyobb független fotószolgáltató cégének, a belga tulajdonú Spector Photo Group-nak tagja.

Fejezetek cégünk történetéből:

1991-1992

A privatizáció során, 1991-ben a hazai piacon már 40 éve, meghatározó erőként jelen lévő Főfotó Kft. a svájci Porst Holding AG tulajdonába került. Ennek kapcsán masterfranchise jogokat kapott és 19 saját üzlete mellé 1992-ben megnyitotta első Photo Porst franchise üzletét. A hálózat a következő években rohamos fejlődésnek indult, és az 53 saját és közel 200 franchise üzletből álló lánc a legnagyobb franchise hálózat lett Magyarországon.

1996
1996-ban az egész Porst-csoport a Spector Photo Group érdekkörébe került, mely így a világ legnagyobb független fotószolgáltató cége lett. Így a Főfotó is belga tulajdonba került. Az új tulajdonosok a magyarországi hálózatot teljesen függetlenítették a német Porst AG-tól, amelyet 2000-ben el is adtak.
A 13 európai országban jelen lévő Spector Photo Group érdekeltségei kiterjednek a laborálástól a nagykereskedelmen át a komplex kiskereskedelmi rendszerekig.

2002
A belga tulajdonosok elérkezettnek látták az időt, hogy immár nevében is csatlakozzon a Főfotó a Spector hálózat egyik legjelentősebb vállalatához, az 1933-ban alapított Photo hall csoporthoz, amely alatt Franciaországban és Luxemburgban 200 üzlet működik. 2002. novemberétől a Főfotó Kft. saját és franchise partner hálózata Photo hall név alatt a Porst-os hagyományok megtartásával, de jelentős újítások bevezetésével jelent meg a hazai piacon.

2004

A cég rugalmasan alkalmazkodik a piaci változásokhoz, ezért termékkínálatában egyre nagyobb hangsúlyt kap a digitális technológia, sokkal szélesebben értelmezve a képalkotás gondolatkörét. Többek között 80 db digitális terminált, úgynevezett DigiBoxot helyez el országszerte, melynek segítségével, gyorsan és könnyen letölthetők és CD-re írhatók a digitális képek. Nyomtatókkal, szkennerekkel és az otthoni nyomtatáshoz szükséges kellékagyagokkal bővíti kínálatát.

A Photo hall labortechnológiájában is a digitális képfeldolgozásra koncentrál: a legmodernebb, folyamatosan megújuló technológiával dolgozzák ki mind a hagyományos, mind a digitális felvételeket.

Ezen túl, szórakoztatóelektronikai, információtechnológiai és mobilkommunikációs termékekkel szélesíti kínálatát, így az értékesítés nagy részét  immár LCD televízió készülékek, notebook-ok, kártyafüggetlen mobiltelefonok adják.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: