Kavics-Ker Kft.
Város: 2400. Dunaújváros
Utca: Béke tér 3. 4731
Telefon: 06 25 400-535
Fax: 06 25 400-535
Mobil:
GPS: 46.9656  - 18.9157
Weblap: www.kavicsker.hu
E-mail: kavicsker@vnet.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - üzemek, gyárak
Bemutatkozás:

A Kavics-Ker Kft 1994. szeptember 15-én alakult jogelőd nélkül. A dunaújvárosi székhelyű társaság alapítói a FERROBETON Rt, valamint három magánszemély - közel azonos tulajdonhányaddal.

A cég működésének kezdeti időszakában a FOKA Rt által a Dunából kibányászott folyami kavics bizományosi értékesítését végezte néhány fővel.

Az elmúlt tíz évben társaságunk a tudatos üzletpolitikájának köszönhetően folyamatosan fejlődött, tevékenységét és eszközállományát fejlesztve térségünk és a szakma közepes vállalkozásává nőtte ki magát. A Transzbeton Rt kotrási tevékenységének megszüntetését követően eszközeit, működő kavicsbányáit értékesítette, cégünk így tudott megvásárolni a folyami kavics bányászatához :

1 db vedersoros úszókotrót, mely a vízszinttől számított 14 m mélységig képes óránként 300 m3 anyag kitermelésére.

2 db "Z" hajónk  és 4 db tolt bárkánk szállítja a kitermelt anyagot (egyenként 600 tonnás terhelhetőséggel) a partig, ahol a kirakó elevátor az uszálytól 30 m-es távolságra képes óránként 300 m3 anyagot a partra tenni

A piac kényszeríttette cégünket arra, hogy a partra termelt folyami kavicsot minél feldolgozottabb állapotban értékesítse. Társaságunk ezért vizes osztályozót vásárolt, ami lehetővé teszi a natúr kavics frakcionálását, illetve a sóderben lévő természetes szennyeződések (agyag, iszap, stb.) vizes mosással történő eltávolítását.

Dunaújvárosi telepünkön modern, nagyteljesítményű saját rakodógépeinkkel (VOLVO, LIEBHERR) tudjuk vásárlóink igényeit kielégíteni.

Szállítóeszközzel nem rendelkező vevőink részére billenős teherautóinkkal, nyerges vontatóinkkal és szükség szerint alvállalkozóinkkal állunk rendelkezésre.

Működési, ellátási területünk a Duna 1600 fkm és 1545 folyam kilométer közé illeszthető. Ez megfelel a 6.sz. főközlekedési út 30-100 km szelvényének, de igény esetén a Duna más szakaszain is vállalunk bérkotrást.

Cégünk stabil pénzügyi helyzete lehetővé tette, hogy a folyamatos műszaki fejlesztés mellett kellő figyelmet fordítsunk az elkövetkező időszakokra. Saját tulajdonú bányatelkekkel és bányászati jogokkal rendelkezünk, amit 2006-ig az M6-os autópálya, Duna-híd építése jelentősen felértékel. Ezek a bányák építési homok, közl. építési homok és bányászati kavics ásványi anyagok nagy mennyiségű kitermelését teszik lehetővé.

Bízunk abban, hogy cégünk a jövőben is töretlenül fejlődik, és évről évre mind magasabb szinten állunk partnereink rendelkezésére.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: