Dunaújvárosi Szennyvíztisztító Kft.
Város: 2400. Dunaújváros
Utca: Siklósi út 372/17 4464
Telefon: 06 25 511-220
Fax:
Mobil:
GPS:  -
Weblap: www.szennyviztisztito.hu
E-mail: szennyviztisztito@vnet.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - lakossági szolgáltatás
Bemutatkozás:

Társaságunk a Dunaújváros Megyei Jogú Város és az E.ON Hungária Rt. közös vállalataként 2003 február elseje óta üzemelteti a 2001-ben elkészült városi szennyvíztisztító művet.

A város Önkormányzatának döntése alapján Világbanki hitelből, állami támogatásból és saját pénzeszközökből megépült a műszaki színvonalát tekint az EU-s előírásokat kielégítő kommunális szennyvizek tisztítására alkalmas berendezés. (A szennyvíztisztító mű műszaki paramétereiről a "Szolgáltatásról" című fejezetben olvashat) A Közgyűlés 2002. július 11-én döntött arról, hogy a mű üzemeltetésére pályázatot ír ki. A beérkezett ajánlatok elbírálása után 2002. szeptember 19-én hozott 253 / 2002 KH sz. határozatával az E.ON Hungária Rt-t választotta, mint szakmai befektetőt. A döntésnek megfelelően a Felek szerződéseket kötöttek, melyben szabályozták az együttműködés feltételeit.

A DSZSZ Kft-ben az Önkormányzat 51% üzletrésszel, míg az E.ON Hungária Rt. 49% üzletrésszel rendelkezik. A Társaság a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően ún. "üzemeltető társaság", ami azt jelenti, hogy maga a szennyvíztisztító mű, mint vagyontárgy továbbra is az Önkormányzat tulajdonában maradt. A Társaság vezetésébe mindkét fél 1-1 ügyvezetőt delegált, ahol is az E.ON Hungária Rt. részéről a gazdasági, jogi és munkaügyi területekért felelős vezető, míg az Önkormányzat részéről a műszaki területért felelős vezető dolgozik. A Társaság Felügyelő Bizottságban Önkormányzati többség van.

A DSZSZ Kft. fenti szerződéseknek megfelelően 2023. január 31-ig kapta meg a jogot arra, hogy a szennyvíztisztító művet üzemeltesse. Ezzel együtt a Kft. kötelezettsége a csatornahálózaton keresztül beérkező szennyvizek a mindenkori vízjogi előírásoknak megfelelő tisztítása és a befogadóba ( a Duna folyó ) való bevezetése. Szintén szerződéses kötelezettsége és egyúttal jogai is a fogyasztóktól a szennyvíztisztítási díj beszedése.

Bízunk abban, hogy a lehetőségeinkhez képest legmagasabb szintű szolgáltatásunkat az Önök megelégedésre végezzük és ezzel is hozzá tudunk járulni Dunaújváros és régiója környezeti állapotának megóvásához.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: