Dunasin Szerelő és Szolgáltató Kft.
Város: 2400. Dunaújváros
Utca: Papírgyári út 47. 4411
Telefon: 06 25 284-280
Fax: 06 25 284-281
Mobil:
GPS: 46.9452  - 18.951
Weblap: www.wb.hu/dunasin
E-mail: dunasin@invitel.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - fémmegmunkálás
        *  Ipar - műszer, alkatrészgyártás
        *  Szolgáltatás - javítás, szervíz
Bemutatkozás:

A társaság bemutatása
   
A DUNASIN Kft. 1993. október 08.-án alakult 8 fővel (két tulajdonos és hat fő szakmunkás). Társaságunk létrejötte a szocialista rendszer legnagyobb iparvállalata (Dunai Vasmű) privatizációjának egyenes következménye.

A privatizáció a közvetlen profitot termelő, gyors megtérülést eredményező egységek megvételére irányult, míg az infrastrukturális egységek háttérbe szorultak. Az idő előrehaladtával kiderült, hogy ezek az egységek a működés fontos elemei. Ezt a tényt felismerve hoztuk létre a DUNASIN Kft -t., megtartva a Dunai Vasmű kötelékében kialakított profilt és megpróbáltuk a keletkezett űrt betölteni. Ezt az űrt a darupályák karbantartása, sín elemek gyártása és ezek karbantartása jelentette. 
   
A kezdeti nehézségek leküzdése után, sikerült egy új telephelyet létrehozni a dunaújvárosi Papírgyári úton, amely ma már csak egy tulajdonos felügyelete alatt áll. A többlábon állás szükségessége rákényszeríttette Társaságunkat, hogy bevezessük a lángvágás technológiáját. 

Tevékenység
  
A DUNASIN Kft. tevékenységi köre: Acélszerkezeti termékek gyártása, daruk, darupályák készítése, felújítása, karbantartása, NC lángvágás. A fő profil mellett foglalkozunk acél oszlopok, szerkezetek készítésével, szerelésével és acélszerkezetes csarnokok építésével is. Tevékenységünkkel elsősorban a Dunaferr Rt.-t szolgáljuk ki, de minden profilunkba vágó munkát elvállalunk. Lángvágó berendezésünkkel 300 mm vastagságig tudunk acéllemezből, tömbből bonyolult profitokat kivágni, de vállaljuk korrózióálló vagy rézlemezek plazma vágását is 20 mm vastagságig. (Ilyen tevékenységet a környezetünkben csak a Vasgyár végez, saját munkáikhoz.)
 
Míg 1995-ben árbevételünk 51 millió Ft volt, addig 1996-ban árbevételünk csaknem megduplázódott, 1997-ben pedig 165 millió Ft volt.
  
Működési területünk
  
Munkáinkat ott végezzük, ahol gyors - időszaktól független -, pontos, megbízható, szakszerű munkára van szükség. Dolgoztunk Záhonytól Szombathelyig, Szegedtől Budapestig, Zalaegerszegtől Miskolcig szinte az ország egész területén, ahol darut, darupályát kellett építeni, felújítani, vagy éppen csarnokot építeni.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: