Datorg Team Kft.
Város: 1142. Budapest
Utca: Szatmár u. 105. 4247
Telefon: 06 1 471-8040
Fax: 06 1 471-8041
Mobil:
GPS: 47.5317  - 19.1114
Weblap: www.dateam.hu
E-mail: info@dateam.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - papírgyártás, nyomdaipar
        *  Szolgáltatás - számítástechnika
        *  Szolgáltatás - tervezés, kivitelezés
Bemutatkozás:

Datorg Team Kft. 1993-ban alakult, a német DATORG GmbH és magánszemélyek közös vállalataként. Időközben a német cég privatizálásra került, így ma a Datorg Team Kft. a menedzsment tulajdonában van.

Cégünk fő tevékenysége kezdetben a számítástechnikai szellemi export volt, amelynek keretében szoftverfejlesztőink és tanácsadóink Németországban vettek részt informatikai projektekben. Ebben jelentősen közreműködött a német DATORG GmbH szoftverház, amely 1988-tól a SZÁMALK németországi képviseleteként, illetve annak közös vállalataként működött tovább, majd 1995-től magyar tulajdonba került.

A közös projektek elsősorban a fejlesztés területére koncentrálódnak, ahol a magyar szoftveres szellemi export előnyei jól kihasználhatók. A vállalatirányítási rendszerekkel - felismerve az ERP iránt fokozódó igényt - 1995-ben kezdtünk el foglalkozni. 1996-ban a Datorg Team Kft. szerződést kötött a világviszonylatban vezetőnek számító BAAN integrált vállalatirányítási rendszer magyarországi forgalmazására, bevezetésére és "első vonali" támogatására. Cégünk a fenti tevékenységeket, mint hivatalos magyarországi Disztribútor, majd 2000-től, mint Viszonteladó Partner (Reseller) végezte. Az együttműködés keretében elkészítettük a BAAN hazai jogszabályoknak teljes mértékben megfelelő, magyar nyelvű, lokalizált változatát, amelyet folyamatosan gondozunk, támogatunk.

A globalizáció eredményeként lezajlott jelentős fúziók, továbbá a nagyvállalati szektor telítődése jelentősen leszűkítette ezen piaci szegmens potenciális vevőkörét. Mindez arra ösztönözte cégünket, hogy figyelmünket a kis- és középvállalati szektor és az annak szóló informatikai megoldások felé fordítsuk. 2005. őszén felvettük termékportfoliónkba a Microsoft NAVISION integrált vállalatirányítási (ERP) rendszert, amely optimális megoldás a KKV szektor számára, továbbá ügyfeleink haszonélvezői lehetnek cégünk e területen megszerzett jelentős ismereteinek és tapasztalatának is.

A Microsoft NAVISION integrált vállalatirányítási rendszer olyan költséghatékony megoldás, amely kifejezetten a kis- és középméretű vállalatok igényeire készült. A rendszer használatával a vállalatok - napi üzletmenetük számottevő módosítása nélkül - növelhetik termelékenységüket és versenyképességüket a magyar és a nemzetközi piacokon egyaránt. A Microsoft NAVISION integrált funkcionalitást biztosít a pénzügyi menedzsment, a disztribúció, logisztika, a gyártás, az ügyfélkapcsolatok és az ellátási lánc kezelése (CRM és SCM), illetve az E-business területein.

A terméket már a 2-300 millió Ft éves forgalommal és 10-20 alkalmazottal rendelkező, kisebb kereskedelmi, szolgáltató, javító és gyártó cégek is eredményesen használhatják, de nagyobb vállalatoknál akár több száz felhasználót is képes kiszolgálni. A rendszer több telephelyes és vállalatos környezet, valamint multinacionális cégek kezelésére is alkalmas. Utóbbiak szempontjából külön kiemelendő a többnyelvű használat, felhasználói felület és jelentések lehetősége.

2004-től a Datorg Team Kft. a nyomdákra is fókuszál. Termékpalettánkat egy komplett szoftvermegoldással bővítettük a hazai nyomdaipar számára, melynek piaci analízise során az alábbi fontos megállapításokra jutottunk:

1./ A hazai nyomdáknál sokfajta informatikai rendszer működik, de nem integrált, hanem csak ún. "szigetrendszerként", részterületeken.

2./ Egyik standard ERP rendszer sem fedi le teljes körűen a speciális nyomdai igényeket.

3./ Nyugat-Európában több nyomdaspecifikus programcsomag jelent meg az elmúlt években, amelyek számos referenciával rendelkeznek.

Először tanácsadóként, a Szikra Lapnyomda vállalatirányítási rendszerének kiválasztásában, majd annak bevezetésében vettünk részt.

A részletes igényfelmérés és kiírás elkészítése után megpályáztattunk több nyomdai szoftvert, amelyek közül az egyik legszélesebb funkcionalitással rendelkező termék, a HIFLEX lett a nyertes. A célpiacot elsősorban közepes és nagyobb nyomdák jelentik, de vannak a kisebb cégeknél is sikeres bevezetések Európában. A HIFLEX-el 2005. elején kizárólagos viszonteladói szerződést kötöttünk a magyar piacra, így a Microsoft NAVISION pénzügy-számviteli csomagjával integrált HIFLEX rendszer honosított változatával komplett megoldást nyújtunk a hazai nyomdák számára.

A Datorg Team Kft., a rendszerek bevezetése során és azt követően, a szakmai szolgáltatások teljes skáláját kínálja ügyfeleinek, amelyek, a teljesség igénye nélkül:

telepítés,
az üzleti/ügyviteli folyamatok feltérképezése, újraszervezése (BPR) és leképzése a rendszerben,
projektmenedzsment és minőségbiztosítás, tanácsadás és oktatás,
adatkonverzió, illesztések, módosítások, testreszabások és fejlesztések elvégzése,
"első vonali", illetve műszaki támogatás az alkalmazásokra, "Add-on" megoldásokra, magyar verziókra és lokalizációkra,
hibajavítás és karbantartás, upgrade újabb releasekre, verziókra,
rendszerhangolás és optimalizálás.

Emellett vállalkozunk:

hagyományos és informatikai cégfelmérésre, konzultációra, illetve tanácsadásra menedzsment és informatikai területen, közreműködésre az IT stratégia kialakításában és a rendszer kiválasztásában, megvalósíthatósági tanulmány készítésére.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: