Comtel Kft.
Város: 1101. Budapest
Utca: Kőbányai út 36. 4011
Telefon: 06 1 433-0220
Fax: 06 1 262-4901
Mobil:
GPS: 47.4834  - 19.1199
Weblap: www.comtel.hu
E-mail: comtel@comtel.t-online.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - javítás, szervíz
        *  Szolgáltatás - kommunikáció
Bemutatkozás:

A COMTEL Kft. fő tevékenységi területe a közcélú vezetékes távközlési hálózatok, kábeltelevíziós hálózatok teljes körű tervezése-, hatósági engedélyeztetése-, létesítése és az ehhez kapcsolódó tevékenységek. Más, nem közcélú adatátviteli-, üzleti kommunikációs hálózatok, különcélú hálózatok létesítésével kapcsolatos feladatok nem kevésbé fontos területe a cégünk szolgáltatásainak.

A közcélú országos gerinchálózat jelentős részének kiépítésében tervezőként közreműködtünk és jelenleg is dolgozunk ezen a területen. Megrendeloink igényeinek megfelelően a hálózatok "kulcsrakész" létesítését, vagy az ehhez szükséges részfeladatok elvégzését biztosítjuk. Több, mint tíz éves tevékenységünk során Megrendelőink, a távközlési szolgáltatók, vállalatok, költségvetési szervezetek, pénzintézetek biztosítottak lehetőséget arra, hogy szaktudásunkkal hozzájáruljunk eredményes működésükhöz.

A tervezési-, nyilvántartási munkák számítógépes támogatással készülnek. A rendelkezésre álló hardver és szoftver állományunkat a távközlési szolgáltatóknál jelentkező digitális tervezési-, nyilvántartási- és törzskönyvezési feladatoknak megfelelően folyamatosan fejlesztjük. Cégünk folyamatosan vizsgálja a megrendelői igényeket és keresi mindazon lehetőségeket, melyek révén maradéktalanul és a lehető legnagyobb megelégedésre ki tudja azokat elégíteni szolgáltatásai területén. Természetesen az igények kielégítése magában foglalja a törvények és egyéb hatósági előírások által meghatározott követelményeknek való megfelelést is.

Történet
A COMTEL Kft.-t 1990-ben, az akkor még létező Postai Tervező Intézet (POTI) néhány tervezője és egy jogi személy alakította meg. A Fővárosi Bíróság 1991-ben jegyezte be a céget Cg.01-09-070622 cégjegyzék számon.

Fő tevékenységi területe kezdettől fogva a távközlési hálózatok tervezése, létesítése és az ehhez kapcsolódó tevékenységek lebonyolítása. A COMTEL kezdeti működését meghatározta, hogy megalakulásakor a távközlési hálózatok fejlesztését az Ország távközlését kizárólagosan biztosító Magyar Posta, később a MATÁV Rt. végzett, csak kisebb jelentőségű és volumenű kisegítő munkák elvégzésére nyílott lehetőség. Ez a kötöttség idővel enyhült, majd teljesen megszűnt.

Az országos- és nagyobb helyi jelentőségű távközlési hálózatok tervezését - stratégiai tervektől a részletes kiviteli tervekig - 1994-ig a MATÁV tulajdonú POTI végezte. 1994-ben a POTI Kft. felszámolásra került, tevékenységének túlnyomó részét más távközlési cégek - közöttük a COMTEL Kft. - vették át. A tervezők és részben a kisegítő dolgozók 1994-1995-ben kerültek a céghez. Tervezői gyakorlatot korábban a felszámolt POTI Kft-nél szereztek.

Az 1990-es évek közepén a vezetékes távközlés jelentős fejlődésnek indult, később az üzleti kommunikációs igények is megjelentek. A Törvényi változások a MATÁV mellett más szolgáltatók működését is lehetővé tették. Ezek a változások lehetővé tették a COMTEL tevékenységének, szolgáltatásainak folyamatos bővítését.

A távközlés területén a műszaki-, technikai fejlődés nagyon jelentős, a törvényi háttér folyamatosan változik. Megrendelőink elvárják a mindenkori legkorszerűbb ismeretek alkalmazását, amelyet már több mint egy évtizede a cég folyamatos fejlődésével sikerül biztosítani. A szigorú minőségi elvárások biztosítására cégünk a tervezési tevékenységét 2000. évben bevezetett a MSZ EN ISO 9001 minőségügyi rendszerszabványt alkalmazza.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: