AIB - Vincotte Hungary Kft.
Város: 1071. Budapest
Utca: Dózsa György út 40. 3469
Telefon: 06 1 321-4965
Fax: 06 1 413-6048
Mobil:
GPS: 47.5094  - 19.0829
Weblap: www.vincotte.hu
E-mail: vincotte@vincotte.hu
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - biztonság, biztonságtechnika
        *  Szolgáltatás - javítás, szervíz
Bemutatkozás:

1872-ben Robert Vinçotte-ot felkérte néhány iparos, hogy tegye biztonságosabbá a kazánjaikat. Abban az időben a gőz volt az ipar legfontosabb energiaforrása. A Vinçotte gyorsan kiterjesztette tevékenységi körét más ipari berendezésekre is. 1875-ben, tapasztalatainak köszönhetően beválasztották egy állandó tanácsadó bizottságba, amely gőzgépekkel foglalkozott, és az ezekre vonatkozó szabályozások kidolgozásában ő is részt vett.

1890-ben Henri Adan megalapította az AIB-t (Association Industrielle Belge). A testület célja az volt, hogy megelőző kutatásokat végezzenek, és lépéseket tegyenek a munkahelyi balesetek megelőzésére. Egyfelől az AIB konkurenciát jelentett a Vinçotte-nak, másfelől kiegészítették egymás tevékenységét.

1938-ra a Vinçotte már radiográfiai módszerrel vizsgálta a kazánokat és a présgépeket. Ezidőtájt már a légi szállítás is a tevékenységek célterületei közé tartozott.

1947-re, amikor bevezették a 'Munkakörnyezet védelméről szóló általános szabályozást' már mindkét vállalat olyan széleskörű tapasztalatokkal rendelkezett a biztonság és értékelés terén, hogy a szakminiszter mindkettejüket akkreditálta a legtöbb vonatkozó szabályzás alkalmazásának ellenőrzésére.

A 60-as években az AIB volt az első, amely nemzetközi kongresszusokat szervezett a roncsolásmentes vizsgálatok, és a munkahelyi biztonság területén. Ebben az időben a liftek, illetve az elektromosság volt a Vinçotte fő profilja. 1969-ben a Vinçotte-ot bízták meg a világ egyik legnagyobb váltakozó áramú turbógenerátorának vizsgálatával, Angliában. Onnantól kezdve a cég bevette profiljába a tűz-és nukleáris biztonság területeket is. Mindkét cég a biztonságpiac nemzetközi kulcsszereplőjévé nőtte ki magát, és 1989-ben egyesült.

2004-ben az AIB-Vinçotte neve Vinçotte-ra változtatott. A vállalat 1700 mérnöke és szakértője - akik között számos egyetemi professzor is található - egyik szemével a jövőt kémlelve, továbbra is a Környezetvédelem, a Minőség és a Biztonság ügyének szenteli magát.
 

Legtöbb ügyfelünk egy liftben utazva ismerkedik meg a Vinçotte-tal. A felvonók vizsgálata az egyik legrégibb - és ezáltal a legszembetűnőbb tevékenységi körünk. Ez azonban csupán a szolgáltatás kínálatunkból alkotott képzeletbeli jéghegy csúcsa.

A Vinçotte fő tevékenységi köre a következőképpen fogalmazható meg: a minőség, biztonság, és környezetvédelem területén biztosítani az ügyfél számára a teljes lelki békét. Multi-diszciplináris megközelítésünknek köszönhetően integrált megoldásokat kínálunk ezeken a szakterületen. Működési területekre lebontva a legfontosabb szolgáltatásaink a következők:

tanúsítás, mellyel igazoljuk, hogy minden összhangban van az összes létező szabályozással és szabvánnyal, pl: menedzsment rendszer tanúsítások: ISO/TS 16949 - ISO 9001 - ISO 14001 - ISO 22000 - AS 9001 - OHSAS 18001;
vizsgálat és értékelés, ami alátámasztja a fenti igazolást;
tréning és tanácsadás.
Az egyének és cégek nap, mint nap szembetalálkoznak a Vinçotte-tal mindennapi életük során, még ha ennek nincsenek is mindig tudatában...
Vinçotte Akadémia - Share our experience

Tecomas néven jött létre 1998-ban, majd 6 év múlva át lett keresztelve Vinçotte Akadémiára... a névváltozás jól mutatja fejlődésünk irányát: vevőközpontúság - elismert név - partner a tudásszerzésben - Akadémia- több mint 130 éves tapasztalattal.

Vinçotte Akadémia kiemelkedő tapasztalattal és tudással rendelkezik. Oktatóink jelentős szakmai múlttal rendelkező mérnökök, szakemberek, korábbi vállalatvezetők. Sőt, a Vinçotte maga is minden évben 3 millió eurót fordít dolgozóinak folyamatos képzésére.

Képzési programunk >>
Mit ajánl a Vinçotte Akadémia:

Nyílt képzések: különböző vállalatoktól érkező résztvevők számára szóló képzések
Vállalaton belüli képzések: az ügyfélnél ('cégen belül') szervezett képzések és tanfolyamok
Konferenciák, tanulmányi napok, szemináriumok, és fórumok a legaktuálisabb témákban
Specifikus, több terültet felölelő képzési csomagok
Tudományos és szakmai kiadványok

5 érv a Vinçotte Akadémia mellett:
A Vinçotte Akadémia nagy számú nemzeti és nemzetközi szabványnak és szabályozásnak szakértője, képzései pedig számos iparágat lefednek.
A Vinçotte Akadémia kínálja a legjobb megoldásokat cége testre-szabott tréningjeihez.
A Vinçotte Akadémia több mint 800 mérnök és technikus tapasztalataira támaszkodik.
A Vinçotte Akadémia igény szerint magyar, angol, német, illetve francia nyelvű tréningeket tart.
A Vinçotte Akadémia képzéseit a Fővárosi Munkaügyi Központ regisztrálta, így azok a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak, illetve HEFOP pályázat keretében a költségek jelentős része visszaigényelhető.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: