Honda Motor Pedo Kft.
Város: 2040. Budaörs
Utca: Kamaraerdei út 3. 2929
Telefon: 06 23 444-971, 06 23 444-972
Fax: 06 23 444-972
Mobil:
GPS: 47.4408  - 18.9792
Weblap: www.hondakisgepek.hu
E-mail: info@hondakisgepek.hu
Tevékenységi körök:
        *  Kereskedelem - egyéb
        *  Szolgáltatás - gyártás, forgalmazás
Bemutatkozás:
A HONDA MOTOR Co.-t 1948-ban alapította Soichiro Honda úr. A vállalat kezdetben csak motorkerékpárok kifejlesztésével és gyártásával foglalkozott, s csak 1963 augusztusában jelent meg elõször gépjármûvekkel a japán autópiacon.
Termékeinek magas technikai színvonalát bizonyítandó, már kezdettõl fogva részt vettek motor és autóversenyeken, ahol sikert sikerre halmoztak. Ezt mutatja az is, hogy a FORMA 1-ben öt egymást követõ évben nyerték el a konstruktõrök díját.
  
A kezdeti sikerek megalapozták a HONDA jövõjét, mely ma már egy világszerte ismert és elismert márka, s amely a jármûgyártáson kívül világszínvonalra emelkedett a mezõgazdasági és építõipari kisgépek - kerti kapák, fûnyírók, traktorok, motoros szivattyúk, áramfejlesztõk - csónakmotorok gyártásában is.
A legnagyobb szállítójává lépett elõ olyan vállalatoknál az egész világon, melyek négyütemû motorokat használnak fel saját kifejlesztett gépeik hajtására.
A HONDA Motor Co., Ltd. filozófiája a világszerte mûködõ HONDA gyárak és képviseletek együttmûködésével egy olyan globális hálózat létrehozása, mely rugalmasan reagál a kereslet változásaira és minden ország sajátos viszonyaihoz alkalmazkodva képes a társadalom részévé válni. Célja olyan, a legmagasabb hatékonysággal mûködõ gépek elõállítása, melyek ára elérhetõ és a világon mindenhol az ügyfelek ill. vásárlók megelégedését szolgálja.
Globális téma Földünk, környezetünk védelme. A HONDA hisz abban, hogy a motorizáció növekedésével egyidejûleg csökkenteni kell az ehhez kapcsolódó környezeti ártalmakat. Élenjáróvá lépett elõ az ezen a területen végzett kutatások ill. fejlesztések területén, melyek eredményei már világszerte elismertek. (VTEC technológia, mini 4 ütemû motorok, alternatív energiaforrással hajtott autó, ...) A HONDA gyárai Japánban, Észak-Amerikában és Európában bevezették az ISO 14001 legszigorúbb környezetvédelmi kontrollját és elõírásait.
A HONDA a világ 30 országában elhelyezkedõ 109 gyárában összesen 1 év alatt (az elõzõ pénzügyi évben - 2002. március 31-vel bezárólag) 12,6 Millió személygépkocsit, motorkerékpárt és kisgépet gyártott, melyet világméretû értékesítési hálózatán keresztül értékesített.
A motorkerékpár és Forma 1 versenyein szerzett tapasztalatain keresztül a HONDA mindig kihívásnak tekintett minden egyes új technika, technológia bevezetését, vezetve a fejlõdést a leghatékonyabb teljesítmények eléréséhez a környezeti kívánalmak megfelelésével, követve a vevõk elvárásait. 
Fényképek:
   

  honnan:
  hová: