Jacht Akadémia Kft.
Város: 1116. Budapest
Utca: Barázda u. 18. fsz. 104. 2819
Telefon: 06 1 206-0884
Fax: 06 1 206-0884
Mobil: 06 20 919-4859
GPS: 47.4575  - 19.0453
Weblap: www.vitorla.com
E-mail: info@vitorla.com
Tevékenységi körök:
        *  Egyéb - hobbi
        *  Oktatás - tanfolyamok
        *  Sport - egyéb
Bemutatkozás:

Vass Tibor
a Jacht Akadémia vezetôje,
okleveles navigátor-mérnök,
okleveles nautikai szakértô,
I. osztályú tengeri kishajóvezetô
a 2000. Évi Odüsszeusz Expedíció vezetôje
az Odysseus iskolahajó kapitánya

A Lékai János Hajózási Szakközépiskola elvégzése után a 6 éves Ogyesszai Tengerészeti Egyetem tengeri hajóvezetői karán szerzett kitüntetéses navigátor-mérnöki oklevelet. Ezt követően a KPM Hajózási Felügyeletén dolgozott műszaki-nautikai felügyelőként két évet, majd a BME Közlekedésmérnöki Karán egyetemi adjunktusként tanította a jövendő tengerésztisztjeit hét éven át, közben 2 alkalommal tartott radar szimulátoros tanfolyamot a Gdyniai Tengerészeti Egyetemen. 1989-től a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium Hajózási Osztályán osztályvezető-helyettes négy évig, ahol a tengeri hajózással, a hajózás hatósági-jogi feltételeivel és hajózási jogszabályalkotással foglalkozott. Ez idő alatt 2 évig tagja volt a MAHART Igazgatóságának.

A NAVIGÁTOR Mérnöki Iroda vezetőjeként 1993-95 között 12 acéltestű motoros és vitorlás jachtot épített, amelyekből valószínűleg a 36 láb hosszú SPRAY típusú vitorlás volt a legszebb és a legnagyobb.
Kereskedelmi hajón másfél évet hajózott. Így többek között 3,5 hónapos hajóúton vett részt a Továriscs nevű háromárbocos barkon Ogyessza—Oslo—Ogyessza útvonalon. 1982-től tart tengeri kishajó-vezetői tanfolyamokat, és közben több alkalommal tanított tengeri navigációt a MAHART hosszújáratú-tengerészkapitányi tanfolyamain.   A Magyar Földrajzi Társaság tagja.
A Magyar Tengeri Vitorlázók Egyesületének elnöke.

A JACHT AKADÉMIA vezetője, amely az egyetlen olyan szervezet ma az országban, amely tanfolyamait a Hajózási Felügyelet elismerte és működését jóváhagyta.
2004 januárjában indult a 139. tengeri tanfolyamunk.

A 2000. Évi Odüsszeusz Expedíció vezetője, szervezője és kapitánya.

Vass Tibor 1986-tól az elméleti tanfolyamok mellett tengeri tanfolyamtúrákat is vezet. Ezekből fejlődött ki például a Szkipper TréningŽ, ahol az 1 hetes, majdnem folyamatos hajózás alatt a kadétok elsajátítják a tengeri hajózás 138 témában összegyűjtött gyakorlati ismereteit, előre programozott módszerrel.

Hajózott a Dunán annak torkolatáig, az Adrián, a Balti-, az Égei-, az Északi-, a Kelta- a Fekete-, a Földközi-, az Ion-, Karib-, a Márvány-, a Sargasso-, a Tirrén- a Ligur- és a Vörös-tengereken; a Biscayai- és a Mexikói-öbölben, valamint az összes óceánon. Például volt olyan tél, amikor túrát vezetett a Seychelles-szigeteken (Indiai-óceán), a Karib-tengeren (Atlanti-óceán) és a Tonga Királyságban (Csendes-óceán). 
 
hajózási gyakorlata 2004 január 1-ig:
161 hajóúton összesen 108 169 tengeri mérföldet hajózott,
(ez a távolság a Föld kerületének 5,01-szerese)
30 éve a tengereken

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: