Studio Italia Kft.
Város: 1137. Budapest
Utca: Radnóti Miklós u. 2. 2776
Telefon: 06 1 319-9039, 06 1 319-9054
Fax: 06 1 319-9040
Mobil:
GPS: 47.4913  - 19.0542
Weblap: www.studioitalia.hu
E-mail: info@studioitalia.hu
Tevékenységi körök:
        *  Oktatás - felnőtt képzés
        *  Oktatás - tanfolyamok
Bemutatkozás:

STUDIÓ ITALIA Magyar-Olasz Szolgáltató Kft.

A STUDIO ITALIA OLASZ ISKOLA (Studio Italia Kft.) 1990-ben alakult azzal a céllal, hogy sokrétű, magas színvonalú szolgáltatást biztosítson mindazoknak, akik bármilyen szinten és irányultsággal olaszul kívánnak tanulni, illetve, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik az olasz nyelvet tanítják. A fenti céloknak
megfelelően alakította ki szolgáltatásait, kapcsolatrendszerét.

Titkárság
Intézményünk hivatásának tekinti azt is, hogy –lehetőségeihez érten- minden olyan kezdeményezést felvállaljon vagy ámogasson, amely a magyarországi olaszoktatás és az lasztanulás megszilárdítására, korszerűsítésére, fejlesztésére, lletve bővítésére, népszerűsítésére irányul. Ebben a szellemben lakította az évek során részben a saját (közvetlen) evékenységét, részben pedig hazai és nemzetközi gyüttműködését. Ez utóbbinak színterei többek között:

1) Olasz szakmódszertani (nyelvpedagógiai) kutatások, amelynek keretében a kommunikatív szemléletű olaszoktatás elméletével és eljárásaival összefüggő tanulmányokat végez és a gyakorlati megvalósítását népszerűsíti. Együttműködő partnerek: a római DILIT IH tanárképző központ, az ELTE BTK Olasz Tanszéke, magyarországi középiskolai tanárok.

2) Tananyagfejlesztés, amelynek keretében a saját képzési program végrehajtásához szükséges (kiegészítő) tananyagok előállításán túl, az Olaszországban és egyes más országokban forgalmazott kiadványokról készítünk elemzéseket, illetve ismertetéseket az olaszt tanítók és tanulók számára. Oktatási tapasztalataink, valamint a közoktatásban tanárok észrevételei alapján javaslatokat juttatunk el a külföldi kiadókhoz. Együttműködő partnereink: olaszországi és más országbeli kiadók, a sienai Universitá per Stranieri, a középiskolai tanárok.

3) Szaknyelvi program, amelynek keretében a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara támogatásával, illetve megbízásából az üzleti olasz körében, valamint a tolmácsképzéshez szükséges oktatási és vizsga-anyagokat gyűjtünk, dolgozunk fel. Együttműködő partnerünk még az IBS.

4) SLS kutatási program, amelynek keretében az olasz, mint második idegen nyelv oktatásának módszertanát, eljárásait, tananyagait dolgozzuk ki, különös tekintettel a neolatin nyelvcsaládba tartozó nyelveket már ismerők oktatására, tanulására. Együttműködő partnerek: ELTE BTK Olasz, Francia, Spanyol Tanszék.

5) Intézményünk közvetlenül támogatja a Magyarországi Olasz Tanárok Egyesületét, illetve annak évente megrendezett nagyszabású diáktalálkozóját, amelynek keretében estenként több mint ezer olaszul tanuló fiatal számos kategóriában méri össze nyelvtudását. 

Székhely: 1137 Budapest, Radnóti Miklós utca 2.

(a Westend Váci úti bejáratánál)
Telefon: (1) 319 90 39|(1) 319 90 54
Honlap: www.studioitalia.hu
Email: info@studioitalia.hu

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: