Hörcsik CAD Tanácsadó Kft.
Város: 1116. Budapest
Utca: Fehérvári út 168-178/A I.em. 34. 2526
Telefon: 06 1 877-4717, 06 1 877-4718
Fax: 06 1 877-4719
Mobil:
GPS: 47.451  - 19.0381
Weblap: www.horcsikcad.hu
E-mail: info@horcsikcad.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - egyéb
        *  Szolgáltatás - irodai tevékenység, tanácsadás
Bemutatkozás:

Hörcsik CAD Tanácsadó Kft.

Hivatalos Autodesk Fejlesztő Partner


Autodesk Architectural Desktop honosítás
Estimating Desktop fejlesztés
VBexpress, STEELexpress termékmenedzselés

A Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. egy 1998 óta működő, hat magánszemély tulajdonában álló vállalkozás. Célkitűzése, hogy az építőipari informatika legújabb lehetőségeinek kiaknázásában segítse az építőiparban – pontosabban a magasépítés területén – dolgozó tervezők, beruházók és kivitelezők munkáját.

Az építészekből, statikusokból és informatikusokból álló csapat tagjai – előbb felhasználóként és építész fejlesztőként, később AutoCAD forgalmazóként – Magyarországon egyedülálló tapasztalatra és tudásra tettek szert az AutoCAD alapú építészeti és statikai tervezés és az ehhez kapcsolódó informatika területén.

A Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. akkor jött létre, amikor az Autodesk cég úgy döntött, hogy Architectural Desktop néven saját, teljes igényű építészeti alkalmazással lép a piacra. Az alapítók korábbi tapasztalataikból tudták, hogy csak egy tőkeerős világcég képes arra, hogy egy hosszú távon is életképes, valóban korszerű szoftverrel lássa el az építészeket. Egy olyan program azonban, amelyet több száz országban fognak értékesíteni, nem lehet képes arra, hogy a magyar építészek fejével gondolkodjon, a sajátos magyar szabványok szerint állítsa elő a tervdokumentációkat. Kell tehát egy helyi csapat, amely elkészíti a szükséges kiegészítéseket, elvégzi a szükséges átalakításokat és katalógus-feltöltéseket ahhoz, hogy a magyar forgalmazók „magyar Architectural Desktop-pal” szolgálhassák ki a magyar végfelhasználókat.

A Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. az Architectural Desktop R2 és 3.3 változatainak lefordításával, honosításával és a hozzájuk tartozó könyvek megírásával komoly részt vállalt a program hazai sikerének megalapozásában. Ezen két verzió honosítása még teljes egészében a Hörcsik CAD vállalkozásában készült, azonban az ADT 2004-el kezdődően az Autodesk fokozatosan átvette a program fordításának finanszírozását, illetve elvégzését. Ma már elmondható, hogy – az angol, francia, spanyol és más nyelvi verziókhoz hasonlóan – a lefordított magyar Architectural Desktop eredeti Autodesk termék.

A fordítás Autodesk által történő átvállalása óta a Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. – ADT HunPLUS néven – ehhez a lefordított magyar programhoz készít olyan kiegészítést, amely azt – felületében, funkcionalitásában, de főleg tartalmi elemeit (tervezési katalógusait) illetően – Magyarországon valóban felhasználóbarát, szabványos és nem utolsó sorban versenyképes építész programmá változtatja.
Ebben a munkában a Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. nagyban támaszkodik a mintegy ezer főt számláló magyar felhasználói körre, akik számára egyúttal betanítási, konzultációs, sőt igény esetén alvállalkozói (betanítással kombinált feldolgozói) szolgáltatásokat is biztosít.

Az Architectural Desktop programhoz kapcsolódó konzultációs tevékenységek mellett a Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. két önálló szoftverterméket is fejleszt, illetve gondoz:

A saját fejlesztésű Estimating Desktop nevű program a CAD programokkal készült építészeti tervek tervkiírási, költségvetési feldolgozását oldja meg. Az Estimating Desktop - a digitális tervezési adatok újszerű továbbhasznosítása mellett - magában a tervkiírásban, és költségvetés készítésben is újszerű, nyugat-európai elveket alkalmaz. A program nagy felhasználói Hollandiában találhatók, de - helyi képviselők útján - a Hörcsik CAD számos más ország piacán is jelen van ezzel a termékkel.

A Hörcsik CAD Tanácsadó Kft. magalakulása, 1998 óta végzi a pécsi Müller Mérnöki Iroda Kft. fejlesztésében készülő VBexpress és STEELexpress nevű – AutoCAD alapú - statikai tervező programok piaci gondozását. Ez a tevékenység a programok tesztelését, a mindenkori dokumentáció elkészítését, a termék-előállítást és a disztribúciós feladatok ellátását jelenti. A fejlesztő és a Hörcsik CAD sikeres együttműködése révén az eltelt 6 év alatt a két program töretlenül fejlődhetett és a VBexpress hosszú ideje piacvezető a vasbeton szerkesztő programok hazai piacán.

 

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: