Lanex Tanácsadó Kft.
Város: 1111. Budapest
Utca: Kende utca 13/17 2281
Telefon: 06 1 386-8004
Fax: 06 1 466-7503
Mobil:
GPS: 47.4784  - 19.0522
Weblap: www.lanex.hu
E-mail:
Tevékenységi körök:
        *  Szolgáltatás - irodai tevékenység, tanácsadás
        *  Szolgáltatás - számítástechnika
Bemutatkozás:

Társaságunkat a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutató Intézetének tudományos munkatársai alapították 1990-ben. Az ember-gép, gép-gép közötti hatékony kommunikáció terén végzett korábbi, a gyakorlat próbáját is kiállt kutatások alapozták meg a szakmán belül is elismert kiemelkedő hozzáértést, a rohamosan fejlődő-változó technológiák gyors befogadását, alkalmazását, végső soron az üzleti sikert.
Fiatal, dinamikus szakembergárdánk, stabil pénzügyi helyzetünk megfelelő alapot nyújt ahhoz, hogy a következő években is megfeleljünk az igényes piac és legfőképpen ügyfeleink magas szintű elvárásainak.
Nemzetközi elismertségünket az ország határain túlnyúló nemzetközi projektek és az European Networking Associates-beni tagságunk is jelzi.A szervezetek hatékonyságát ma már nem tonnákkal vagy köbméterekkel, hanem a munkatársak közötti kommunikáció hatékonyságával mérik. Ez teszi lehetővé, hogy a döntések a vezetői piramis lehető legalacsonyabb szintjén, de ellenőrizhetően szülessenek meg, segítve a Felhasználó céljainak megvalósulását. A korszerű kommunikációs hálózatoknak ezért biztosítaniuk kell, hogy a Felhasználó munkatársai ugyanazon hálózatra kapcsolódva a legkülönbözőbb szolgáltatásokat vehessék igénybe: telefon, adatátvitel állandó vagy változó sávszélességgel, Frame-relay, Internet, IP, ATM, nagysebességű LAN-LAN összeköttetés vagy más...
A rohamosan fejlődő-változó technológiák új és újabb lehetőséget kínálnak, de veszélyeztetik a már meglévő, esetenként igen jelentős beruházást, ezért feladatunk a "média" (pl. kábelezés) és az "applikáció" (alkalmazás) közé olyan rendszert biztosítani, amely egyszerre teremti meg a befektetés védelmét, és az információ-áramlás legésszerűbb módját. Továbbíthat egy hálózat adatot, képet, hangot egy épületen belül vagy több épület között, biztosíthat nyilvános szolgáltatást, működhet réz vagy üveg vezetéken, rádióhullámokon avagy valamely ma még nem ismert módszerrel: folyamatosan képzett munkatársaink naprakészen ismerik a rendelkezésre álló lehetséges megoldásokat. Felmérik a Felhasználó meglévő hálózatát, megértik a feladatából fakadó elvárásokat, megtervezik és megépítik a hálózatot, segítik annak ellenőrzését, működtetését-karbantartását. Célunk, hogy a Felhasználó számára a hálózata ne "kihívás"-t, hanem egy mindig rendelkezésre álló segítőtársat jelentsen, reális költségen.
Felhasználóink között megtalálhatók a közcélú távközlési és egyéb szolgáltatást (pl. villamosenergia-elosztás, postai és futárszolgálat, közlekedés) nyújtók, pénzintézetek, kormányzati intézmények, oktatási és kutatási intézmények, jelentős kereskedelmi- és iparvállalatok, hazaiak és nemzetköziek egyaránt. E széles felhasználói kör minden tagja számára a belső adatáramlást és a kapcsolattartást a külvilággal biztosító hálózat minősége, megbízhatósága, költség-hatékony működése kulcsfontosságú. Nem kísérleti terep, ahol hóbortos ötletekkel próbálkozhatunk: megoldásaink szabványosak, biztonságosak, ha kell önjavítóak (redundánsok), felügyelhetőek s mindehhez kiterjesztett garanciális szolgáltatásokat is nyújtunk.
A LANeX, mint vállalkozás fejlődésének abban a szakaszában van, hogy még elegendően kicsi a hatékony működéshez, hogy Felhasználóinak elvárásaira a lehető legérzékenyebben reagáljon, s már elég nagy, hogy - akár másokkal, pl. rendszerintegrátorokkal, szoftver-házakkal együttműködve - komplex feladatok megoldását is felelősséggel vállalhassa. Gondosan választottuk ki a hálózatépítéshez szükséges eszközök beszállítóit, s elismert, nem egy esetben kizárólagos partnerei vagyunk több, élenjáró berendezés-gyártónak. Közvetlen gyártói kapcsolataink is segítik munkatársaink állandó továbbképzését, s szoros együttműködésünk is hozzájárul, hogy a komplex távközlési infrastruktúrát igénylő felhasználóinknak költséghatékony, korszerű, a beruházás gyors megtérülését is biztosító hálózatokat tervezzünk és építsünk.
Munkamódszerünk a nemzetközileg elismert és kipróbált módszertanok, szabványok, továbbá saját módszereink gyakorlati tapasztalatokkal összehangolt, kreatív alkalmazása. Készek vagyunk kötelezettséget vállalni, hogy a betekintésre átnyújtott dokumentumokat és a konzultációk, interjúk alkalmával átadott információkat az ügyfél kérésének megfelelően kezeljük, továbbá, hogy a projektben résztvevő munkatársainkra, valamint a cég egészére kötelező titoktartási záradékot aláírjuk. Fontosnak tartjuk a kiinduló helyzet és az elérendő célok széleskörű felmérését és egyeztetését, az ebből fakadó követelmények elemzését, amelyek együttese vezet el minket a fejlesztési koncepcióhoz. Közvetlen gyártói kapcsolataink biztosítják munkatársaink folyamatos továbbképzését, felkészültségük naprakész. Komplex, számos termékcsoportot érintő alkalmazás esetén szükséges lehet a kialakított tervek ellenőriztetése a gyártóval, vagy akár magának a koncepciónak a gyártó szakembereivel közös megformálására. Ennek lehetőségét akár idehaza, akár a gyártónál is biztosítani tudjuk.
Szolgáltatásaink alapelveink és kialakult munkamódszerünk alapján:

  • projekt menedzsment,
  • terv-véglegesítés, akár a beszállító szakértőjével közösen, idehaza vagy külföldön a gyártónál,
  • telepítés, esetenként alvállalkozó bevonásával,
  • betanítás, továbbképzés: adott felhasználó számára vagy rendszeres továbbképző tanfolyamainkon, a felhasználónál, saját laborunkban vagy a beszállító oktató központjában,
  • tesztelés a felhasználónál vagy saját laborunkban,
  • próbaüzem,
  • üzemeltetés, karbantartás, távfelügyelet (esetenként alvállalkozó bevonásával).

A jövőnk függ attól, hogy az Ön hálózata jó legyen. Az Öné is.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: