Material
Város: 1239. Budapest
Utca: Ócsai út 10. 1998
Telefon: 06 1 286-0363, 06 1 286-0365
Fax: 06 1 286-0364
Mobil:
GPS: 47.3834  - 19.1258
Weblap: www.material.hu
E-mail: info@material.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - üzemek, gyárak
        *  Ipar - vegyipar
        *  Szolgáltatás - gyártás, forgalmazás
Bemutatkozás:

A szövetkezet 1949-ben alakult. A kisipari szövetkezeti szintről az elmúlt 50 évben fokozatosan a hazai vegyipar egyik jelentős középüzemévé fejlődött. Az ezredfordulón a létszám 75 fő, mely részben aktív szövetkezeti tagokból, részben alkalmazottakból áll. Az éves árbevétel, szintén ebben az időszakban meghaladta az 1 milliárd forintot.

A cég tevékenységét kezdetben különféle aroma anyagok, olajfestékek gyártása jellemezte, később intermedierekkel bővült. Az ötvenes évek végén hazai viszonylatban elsőként valósította meg a telítetlen poliészterek gyártását. Az elmúlt évtizedekben akrilát, valamint akrilát-sztirol bázisú vizes műanyag diszperziók széles skáláját fejlesztette ki a textil-, bőr- és festékipar számára. Időközben egy újabb irányváltás következett be, piacra kerültek a különféle saját fejlesztésű egykomponensű szilikon bázisú tömítő paszták. Ezek a termékek ma is meghatározók a szövetkezet életében. Később felvette programjába különféle takarmány- és gumiipari antioxidánsok fejlesztését, melyekből napjainkban egy TMQ típusú gumiipari öregedés-gátló vált vezértermékké a szövetkezet gyártmánystruktúrájában. 
 

A szövetkezet fejlődését innovációra érzékeny, jól képzett szakemberek következetes fejlesztő munkája biztosítja, termékeinek magas műszaki színvonalát számos szabadalom fémjelzi.

Termékeink

Szövetkezetünk termékpalettája a piaci kihívásoknak megfelelően módosult. Az évek során  a lakossághoz szánt termékeink, -festékek, ragasztók, tömítők-  mind tartalmukban, mind megjelenésükben követték a fogyasztói igényeket. Az ipari intermedierek gyártásában két fő termékcsoportunk -gumiipari öregedés gátló és poliakrilát diszperziók- gyártása Magyarországon kizárólag vállalatunknál folyik. 

Festékek, ragasztók 
 

Akropenta márkanév alatt gyártott palafestékünk ma is egyedülálló a hazai piacon. Mivel a vizes diszperziós festékek, ragasztók egyik fő komponensének gyártója is vagyunk, így termékeink az egyedi kihívásoknak is meg tudnak felelni. Így tudtunk kifejleszteni égésgátló festékeket, vagy üvegtapéta festékeket és ragasztókat.
 
Tömítőpaszták
 

A Material termék választékában könnyen megtalálhatja a műszaki problémájához a legmegfelelőbb elasztikus tömítő, illetve ragasztóanyagot, legyen az

- olcsóbb akrilát bázisú építőipari ragasztó, tömítő

- lágyabb, jól tapadó szilikon tömítő

- hagyományos acetát rendszerű 100% szilikon termék

- penész- és gombásodás mentes szaniter fugázók

- korrózió  érzékeny közegbe használható (terméskő, réz) neutrális szilokon

A FUGASZIL® márkanév mögött több mint 25 év szakmai tapasztalat áll!
 
Poliakrilát diszperziók
 

Magyarországon kizárólag cégünk foglalkozik poliakrilát diszperziók gyártásával. Termékpalettánkon megtalálhatók a festékgyártásban elterjedten használt sztirol-akrilsavészter kopolimerek, de a sztirolmentes akrilsav-észterek is. Ezen termékeinket az ipar legkülönbözőbb területein -építőipar,  textilipar, festékgyártás, ragasztás- használják.
 
 Matoflex TMQ

Öregedés gátló antioxidáns. Nagy mennyiségben használt gumiipari segédanyag különféle gumitermékek (abroncs, műszaki gumik) gyártásánál.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: