Farsang Árpád Zeneiskola
Város: 1211. Budapest
Utca: Posztógyár u. 2. 178
Telefon: 06 1 4270-368, 06 1 4270-369
Fax:
Mobil:
GPS: 47.4214  - 19.0647
Weblap: www.csepelizeneiskola.hu
E-mail: info@csepelizeneiskola.hu
Tevékenységi körök:
        *  Egyéb - zene, film
        *  Oktatás - tanintézmények
Bemutatkozás:

Klasszikus, hangszeres és elméleti képzés 6-22 éves korosztály részére, ezen kívül zenekari és kórusfoglalkozások.

Zeneiskolánkban nagyon fontosnak tarjuk, hogy az együtteseink, zenekarjaink jól működjenek, hisz  a zenekari munkában való részvétel hozzájárul  a hosszú távú tanuláshoz, az átlagképességű növendékek megtartásához és a zene iránti szeretet felkeltéséhez.

Tücsök Vonószenekar

A zenekar vezetője a gyerekek korosztályának megfelelő anyaggal tervezi az együttes repertoárját, melyet évente legalább egy-két alkalommal be is mutatnak. Cél, hogy a gyerekek megismerjék és megkedveljék a közös muzsikálás alapjait, mely hozzájárul a minél több évig tartó egyéni tanuláshoz is. A zenekar egyben előkészítője is az Ifjúsági Vonós zenekarnak.

Zenekarvezetők: Bede Péterné

Ifjúsági Vonós Zenekar

Az elsősorban magasabb vonós osztályos növendékekből álló zenekar fő feladatának tekinti a minél színesebb repertoár kialakítását, komolyabb művek megszólaltatását. Az alkalmanként szimfonikus zenekarrá bővülő együttes műveinek hangszerelésében nagy segítségét nyújt a zenekarvezető, aki egyben zeneszerző is.

Zenekarvezetők: Kósa Gábor és Szentkirályi Aladár

Ifjúsági Fúvószenekar

A zeneiskola legnépesebb és legnépszerűbb együttese. Az eltelt néhány évben nagy fejlődésen ment át a zenekar, létszámuk kibővült, repertoárjuk gazdagodott.

Együttműködnek a kerületben a csepeli Munkásotthon Fúvószenekarával, mely további fejlődést biztosít. Felkészültségük alapján egyre több felkérésnek tesznek eleget a kerületen belül és kívül is.

Zenekarvezető: Péntek János

Kis-tanszaki zenekar

Az együttes tagjai a kis-tanszak- gitár, ütő, ének-tanszakról kerülnek ki, melyet kiegészít néhány fafúvós növendék is. A zenekar már 15 éve működik és igen népszerű, amit jól mutat az is hogy a gyerekek nagy lelkesedéssel vesznek részt a próbákon. Műsoruk általában ismert és népszerű dallamok, melyeket a zenekar vezetője hangszerel.

Zenekarvezető: Stecz Miklós

Gitár együttes

Iskolánk több éve jól működő együttese, változó létszámban. Repertoárjuk kiszélesítésével, minőségi fejlődésükkel, megérettek a kerületen kívüli bemutatkozásra is.

Zenekarvezető: Kozma István

Furulya együttes

Néhány éve működik, létszámuk 10-12 fő között mozog. Repertoárjuk elsősorban reneszánsz korabeli táncokból illetve barokk táncokból áll össze. Az együttes jó alapot nyújt a kamarazenéléshez és előkészít a fúvószenekarba való átállásra.

Zenekarvezető: Dávid József

Fuvola együttes

A Csepeli Zeneiskola Fuvolazenekara 2001 szeptemberében alakult Orbán Boglárka és Romos Zsolt vezetésével a zeneiskola fuvolatanszakos növendékeiből.  Rövid fennállásuk ideje alatt is nagyon sok országos, fővárosi és kerületi rendezvényen szerepeltek sikeresen. Kiemelkedik ezek közül a 2002 szeptemberében átadott Fasang Árpád Zeneiskola új épületének megnyitója. A 2003 februárjában megrendezett Csepeli Művészeti szemlén az együttes Kiemelt arany minősítést szerzett. Céljaik között szerepel a gyerekekkel megszerettetni a kamarazenélést, megismertetni a zenekari játék szakmai és közösségformáló erejét. A zenekar a repertoár folyamatos bővítése mellett jelenleg is sok felkérésnek tesz eleget.

Zenekarvezetők: Orbán Boglárka és Romos Zsolt

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: