Eru Hungária Sajtgyártó Kft.
Város: 1222. Budapest
Utca: Nagytétényi út 13-17. 1552
Telefon: 06 1 226-6733
Fax: 06 1 226-8541
Mobil:
GPS: 47.4117  - 19.0293
Weblap: www.eru.hu
E-mail: info@eru.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - élelmiszeripar
        *  Szolgáltatás - gyártás, forgalmazás
Bemutatkozás:

Cégünkrõl


Cégünk, az ERU Hungária Kft. elõdje, a Budapest és Vidéke Tejipari Vállalaton belül mûködõ, 1961-ben alapított Budafoki Sajtgyár és Sajtérlelõ Üzem volt. Ezen az üzemen kívül szintén ehhez a vállalatcsoporthoz tartozott még a Rottenbiller Utcai, a Rákospalotai és az Alsónémedi Tejüzem is.

1971-ben a Budapest és Vidéke Tejipari Vállalat két különálló vállalatra szakadt, melynek eredményeként a mi üzemünk a Budapesti Tejipari Vállalathoz került, mint Budafoki Sajtgyár. Az üzemünk ekkor már a jelenlegi állapotokhoz hasonlóan ömlesztett sajtok gyártásával, továbbá félkemény- kemény- és lágy sajtok forgalmazásával is foglalkozott. A gyártás mellett a helyben mûködõ kereskedelmi egység segítségével innen valósult meg nemcsak Budapest, hanem a többi országrész boltjainak ellátása is.

1985-ben egy átszervezés eredményeként a kereskedelmi osztály átkerült a cég Bartók Béla úti irodájába, de természetesen a gyártás továbbra is változatlanul zajlott. Az ország életében bekövetkezõ, a társadalom egészére ható rendszerváltás természetesen az üzem mûködésére is kihatott, melynek elsõ következménye az új név lett - Budapest Tej Rt. - melyet a gazdasági viszonyok kedvezõtlen változása miatt 1993-ban felszámoltak. A felszámolás után a megmaradt eszközök és a jól ismert márkanév adta elõnyök kihasználása végett elindult a privatizációs folyamat, melynek eredményeként a gyár 1995. március 22-én került a jelenlegi tulajdonos, a nagy múltú holland ERU tulajdonába, mint ERU Hungária Sajtgyártó Kft.

A tulajdonos a jövõre vonatkozó elképzeléseit biztos termelési alapokon szerette volna tudni, ezért a régi üzem teljes lebontása után 1997-ben egy új, a mai kor és az EU követelményeinek teljesen megfelelõ korszerû üzemcsarnokot építetett, mely a mai napig a térség legmodernebb sajtömlesztõ üzemének tekinthetõ. A gyár Közép-Európa legmodernebb gyártósoraival rendelkezik, így amellett, hogy szinte minden elképzelhetõ formában készít sajtot: csészében, kerek dobozokban, szeletekben, tömlõben és vödörben is, a modern technológiának köszönhetõen a versenytársaknál lényegesen hosszabb (min. fél év, de sok terméknél 1 év) szavatossági idõvel tudja elõállítani a termékek többségét.

Az ERU Hungária a hagyományos Camping tömlõs és Mackó sajt minõségének fejlesztése mellett, új termékekkel is jelentkezett az évek során a hazai piacon, úgy mint pl. a Servitas vagy Flamenquito márkanevû sajtok, melyek a magyar sajtok ízvilágához nagyon hasonló holland recepturájú termékeket képviselik a cég portfoliójában. A folyamatos fejlesztések eredményeként a hagyományos régi termékek is megújultak, és megjelentek a hazai áruházak polcain a Camping márka szeletelt és kördoboz variációi is.

A 2002-es év fordulópont volt a cég életében. Az egészséges életmódhoz alkalmazkodva új termékcsaláddal jelentkeztek a hazai piacon bízva abban, hogy a modern táplálkozás híveit is vásárlóik között tudhatják. A Margaréta fantázia nevû termék csökkentett koleszterin tartalmú és könnyebben emészthetõ zsírjaival és különleges ízvilágával gazdagítja a hazai sajtok választékát.

A saját gyártású termékek mellett az országos disztribúciós hálózat hatékonyságának növelése, a kis boltok jobb ellátottsága és a vidéki sajtkultúra fejlesztése érdekében a 2003-as évtõl kezdõdõen a cég választékában megjelentek a holland anyacég minõségi termékei és más hazai sajtgyártók választék kiegészítõ termékei is. A saját gyártású illetve a vásárolt sajtokat kis- és nagykereskedõknek, szuper- és hipermarketeknek illetve a catering üzletágban, elsõsorban a saját disztribúciója segítségével értékesíti a vállalat. A már ismert márkák mellett, a termelési adottságok jobb kihasználtsága végett több partner számára gyárt saját márkás termékeket is a cég.

Az ERU Hungária Kft. a mai napig elõl jár a fejlesztésekben. Nemrégiben új, tetszetõs csomagolást kaptak a termékek, a fogyasztói igények folyamatos vizsgálata eredményeként pedig beltartalmukban is jobban igazodnak a megváltozott igényekhez, ízletesebbé, lágyabbá, könnyebben kenhetõvé váltak. Szintén az igények változásához alkalmazkodva fejlesztettük ki az újonnan megjelent tégelyes kiszerelésû Camping sajtot, és a Camping Vitál szendvicskrémet is.

Az ERU sajtjai természetes és kiváló minõségû alapanyaguknak köszönhetõen egészségesek és ízletesek, és mindezek mellett hosszú élettartamúak. Széles körben ismert és kedvelt termékekrõl van szó, mely a mai háztartásokban már nélkülözhetetlen.

A termékek sikere mellet a vállalat sikerének alapja a dolgozók hozzáállása és szakértelme: az õ szakképzettségük, hozzáértésük tette lehetõvé, hogy az ERU az ömlesztett sajt gyártók között napjainkra vezetõ pozíciót érjen el.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: