Körte Környezettechnika Zrt.
Város: 2330. Dunaharaszti
Utca: Jedlik Ányos 9-11. 1319
Telefon: 06 24 490-094
Fax: 06 24 510-290
Mobil:
GPS: 47.3524  - 19.1206
Weblap: www.korte.hu
E-mail: korte@korte.hu
Tevékenységi körök:
        *  Ipar - élelmiszeripar
        *  Ipar - fémmegmunkálás
        *  Ipar - vegyipar
Bemutatkozás:

A KÖRTE Környezettechnika Rt. a magyarországi ipari környezetvédelem egyik meghatározó szereplője. A társaság gyökerei 1983-ig nyúlnak vissza, a mikor is az első társas magánvállalkozások egyikeként megalakult a CHEMITECH Kémia-Technológiai Gmk. Ez a kisvállalkozás tehergépkocsikra telepített iszapvíztelenítő berendezésekkel nyújtott szolgáltatásokat az akkoriban még meglehetősen fejletlen környezetvédelmi háttérrel rendelkező iparvállalatok részére.
A megrendelők igényeinek eleget téve, és egyúttal felismerve e tevékenység távlati lehetőségeit is, egyre szélesedett a szolgáltatási kör: a berendezések gyártása víz- és szennyvíztisztítási technológiák fejlesztéséig fejlődött, majd kiegészült vegyszergyártással és azok forgalmazásával. A mobilizált technológiai rendszerek jó alapot biztosítottak a környezeti kárelhárítási piacra való belépéshez. Mindez, az 1989-es cégalapítástól kezdődően, már Körte Környezettechnika Kft. néven történt, majd az egyes tevékenységi területeknek megfelelően, önálló jogi személyiségű társaságokban.

 A 90-es évek végén, illetve az ezredfordulót követően, oly mértékű fejlődés és ezzel egyidejűleg növekedés jellemezte a KÖRTE Kft. életét, hogy egy pénzügyi befektető is belépett a tulajdonosi körbe, továbbá a tevékenység diverzifikálása érdekében fuzionált egy új típusú biológiai szennyvíztisztítási eljárás („élőgépek”) magyarországi képviselőjével, és létrejött a KÖRTE-ORGANICA Rt.

 2004-ben ismét szervezeti átalakulás történt:  a nemzetközi piacra kilépő ORGANICA Rt. kivált a cégből, és egyik jogutódként a magyar magánszemélyek tulajdonában lévő KÖRTE Környezettechnika Zrt. jött létre.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: