Buderus
Város: 2310. Szigetszentmiklós
Utca: Leshegy út 15. 1144
Telefon: 06 24 525-200
Fax: 06 24 525-201
Mobil:
GPS: 47.3769  - 19.0368
Weblap: www.buderus.hu
E-mail: info@buderus.hu
Tevékenységi körök:
        *  Építőipar - fűtés
Bemutatkozás:

Bemutatkozunk 
    
     
    
   A kezdetek kezdetén nagyon sokszor tapasztaltuk csalódottan, hogy a Buderus név, amely a Lajtától az Atlanti-óceánig ismerősen cseng, Magyarországon nagyon keveseknek mond valamit. Leginkább csak olyanoknak, akiknek már korábban is volt módjuk Európa nyugati felében szakvásárokon részt venni, ahonnan nem hiányozhatott a Buderus név. Mit takar hát ez?

 

A céget 1731-ben Lengyelországból emigrált evangélikusok alapították, s mivel akkor divatos volt a latinos hangzás, így alakult ki a név. Az eltelt 270 évben nagyon sok változás és átalakulás történt. Ami a mi szempontunkból a legfontosabb: 1897-ben indult meg saját szabadalom alapján az öntöttvas központi fűtési kazánok gyártása, s az elmúlt 104 évben a cég Európa egyik legnagyobb gyártójává vált.


Mi ma is hiszünk az öntöttvasban, mint kazán-alapanyagban. Tesszük ezt azért, mert az öntöttvas kiválóan alakítható, nagyon jók a hőközlési tulajdonságai és korrózióálló. A tagos kivitel pedig lehetővé teszi, hogy akár egészen nagy teljesítményeket is bontás nélkül a kazánházba lehessen szállítani, legyen ez a pincében, vagy a tetőtérben.


Persze van azért más is a tarsolyunkban: acéllemez kazánok közel 10 MW-ig, kondenzációs kazánok fali és álló kivitelben, szolár-technika, gázmotor... De amit mi mindig hangsúlyozunk: kazánt csinálni sokan tudnak. Jó kazánt már kevesebben. Olyan, egymással nagyon gondosan összehangolt kazán-szabályozó-hőleadó rendszert, melynek minden eleme alaposan végiggondolt, már nagyon kevesen.


A hangsúly a szabályozáson van. Az általunk kifejlesztett fűtéstechnikai szabályozás nem véletlenül lett nagyon gyorsan népszerű hazánkban is. A dolog lényege az, hogy legyen szó bármely elemekből összeállított együttesről, a cég szabályozás-technikusai mindig rendszerben gondolkodnak. Mivel egy megvalósult rendszer minden esetben kompromisszumok eredménye, a cél mindig az, hogy a teljes rendszer működjön a maximális elérhető hatékonysággal, még akkor is, ha adott esetben ez azt is jelenti, hogy az egyes rendszerelemek esetében engedményeket teszünk. Végül is ez a rendszerelvű szemlélet, illetve a fejlesztés-gyártás során támasztott igen magas minőségi követelmények magyarázzák a Buderus-termékek világszerte tapasztalt sikerét.

 


 

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: