Fészek Egyesület
Város: 2030. Érd
Utca: Karolina u. 3. 1042
Telefon:
Fax: 06 23 375-843
Mobil: 06 70 382-6484
GPS: 47.3731  - 18.9221
Weblap: www.feszekegyesulet.hu
E-mail: feszek93@freemail.hu
Tevékenységi körök:
        *  Alapítványok, egyesületek - egyesületek
Bemutatkozás:

A Fészek Egyesület nevelõszülõi családok, volt állami gondozott fiatalok és az õ tevékenységüket segítõ szakemberek egyesülete. 1993-ban alakult önsegítõ, érdekérvényesítõ céllal, mára azonban már több feladatot is ellát a gyermekvédelem területén, elsõsorban Pest-megyében, de tevékenysége az egész országra kiterjed. Egyesületünket 1998-ban kiemelten közhasznú szervezetté nyilvánították. A Fészek Egyesület tevékenységi köre: országos nevelõszülõi és helyettes szülõi hálózatot tart fenn, gyermekjóléti szolgálatot mûködtet Diósdon, helyettes szülõi és nevelõszülõi képzéseket tart, és Átmeneti Gyermekotthona krízisbe került gyermekek átmeneti gondozását végzi 1999 júniusától, Pest megyében elsõként.Alapellátás keretében több
településsel van feladat-ellátási szerzõdésünk, így Érddel, Diósddal, és Százhalombattával. Az országban valószínûleg egyedülállóak vagyunk abban, hogy civil szervezetként egyaránt végzünk alap- és szakellátási feladatokat is a gyermekvédelemben.

Nevelõszülõi hálózatunkban csak képzett nevelõszülõink vannak, akik közül minden családot saját trénereink képeztek ki. A családok nevelõszülõi és helyettes szülõi feladatokat egyaránt vállalnak és ellátnak. Országos hálózatunkban jelenleg 229 nevelõszülõnél több mint 280 gyermek talált gondoskodásra és szeretetre .


 

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: