Magyarországi Krízisintervenciós Központ
Város: 1213. Budapest
Utca: Temesvár u. 6. 1018
Telefon: 06 1 425-2872
Fax:
Mobil:
GPS: 47.427  - 19.0813
Weblap: www.mkike.ngo.hu
E-mail: mkikebek@mkike.ngo.hu
Tevékenységi körök:
        *  Alapítványok, egyesületek - egyesületek
Bemutatkozás:

Egyesületünk célja az 1993. évi LXXIX. Közoktatásról szóló törvény által meghatározott „más fogyatékosságban és egyéb fogyatékosságban” szenvedők és családtagjaik társadalmi integrációjának, szociális biztonságuk kiépítésének, rehabilitációjuknak, jogaik érvényesítésének és érdekképviseleteik létrehozásának támogatása.

  • Az egyesület célul tűzi ki krízisintervenciós rendszer létrehozását, információs szolgálat kiépítését, a szakember képzés elősegítését, kiadványok készítését és propaganda-tevékenység kifejtését.
  • Az egyesület a más fogyatékosságban illetve a szociális hátrányban levő személyek részére családi gondozást, nyári táborok szervezését, szociális programok kidolgozását, komplex fejlesztési projectek létrehozását tűzi ki célul maga elé.
  • Az egyesület a támogatott személyek önálló életvitelének kialakítása és emberi méltóságuk tiszteletének elmélyítése érdekében végzi tevékenységét.
  • Az egyesület fontos tevékenységének tekinti a környezetvédelmi szocializációt. Ennek érdekében az egyesület segíti tagjainak és a tagságán kívüli személyek környezetvédelmi nevelését, akciók megszervezését és lebonyolítását. Az egyesület részt kíván venni a természet védelmében és megőrzésében.
  • Az egyesület deklarálja, hogy tagsága és tagjain kívüli személyek részére fokozottabban elő kívánja segíteni az egészségügyi szolgáltatások megkülönböztetés nélküli elérését. Az egyesület a gyermekvédelem terén együttműködik a rendőrséggel és más szervezetettek. Az egyesület a szociális hátrányok leküzdése érdekében szorosabb kontaktust épít ki az illetékes hatóságokkal és a problémakörben érintett személyekkel.

Az egyesület a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 26. §. szerinti következő közhasznú tevékenységeket végzi:

1. egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység,
2. szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása,
4. nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
5. kulturális tevékenység,
10. gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet,
11. hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése,
12. emberi és állampolgári jogok védelme,
13. a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység,
17. rehabilitációs foglalkoztatás,
18. munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és a kapcsolódó szolgáltatások

Az egyesület nem zárja ki, hogy tagjain kívül más is részesülhessen a közhasznú szolgáltatásaiból.

Az egyesület vállalkozási tevékenységet csak közhasznú céljainak megvalósítása érdekében, azokat nem veszélyeztetve végez, gazdálkodása során elért eredményét nem osztja fel, azt a létesítő okiratában meghatározott tevékenységére fordítja. Befektetési tevékenységet a közgyűlés által elfogadott befektetési szabályzat alapján végezhet.

Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Az egyesület szolgáltatásait az egyesület honlapján és kiadványában közzétett pályázati kiírások és felhívások alapján az egyesület elnökségének döntése alapján bárki igénybe veheti.

Fényképek:
   

  honnan:
  hová: